Data publicării:

Israelul afirmă că va "inunda" Gaza cu ajutoare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Israelul a declarat că va încerca să "inunde" Gaza cu ajutor umanitar prin mai multe puncte de intrare.

Presiunea internațională se intensifică asupra Israelului pentru a rezolva problema tot mai mare a foametei în enclava asediată după mai mult de cinci luni de război și o blocadă israeliană.

Agențiile umanitare au avertizat că populația de 2,3 milioane de locuitori din fâșie se confruntă cu un risc tot mai mare de foamete dacă nu se intensifică brusc aprovizionarea cu alimente. Tot acestea au acuzat Israelul că nu face suficient de mult pentru a se asigura că ajutoarele ajung la destinație.

Israelul afirmă că nu a impus nicio limită în ceea ce privește cantitatea de ajutor pe care o va permite în Gaza

Israelul afirmă că nu a impus nicio limită în ceea ce privește cantitatea de ajutor pe care o va permite în Gaza, dând vina pe eșecurile agențiilor umanitare pentru întârzieri.

"Încercăm să inundăm zona, să o inundăm cu ajutor umanitar", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

Pe fondul blocadei israeliene, mai multe țări au recurs la parașutări și la înființarea unei rute maritime pentru a face să ajungă ajutoarele în Gaza.

La începutul acestei săptămâni, șeful politicii externe a Uniunii Europene a acuzat Israelul că folosește foametea ca armă de război și că blochează rutele terestre, despre care grupurile umanitare spun că reprezintă cea mai bună modalitate de a trimite alimente pentru sutele de mii de palestinieni, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel