Data publicării:

Israelienii își scriu pe piele amintirea atacurilor mortale. "Steaua lui David", printre tatuajuele preferate

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Israelienii optează pentru tatuaje care să le amintească de cei dragi care au pierit în timpul atacurilor Hamas.

Data de 7 octombrie va fi să fie gravată pentru totdeauna în istoria israeliană, marcând ziua în care Hamasul a atacat Israelul. Oameni înarmați au făcut ravagii încomunitățile din sud, ucigând 1.400 oameni, în cel mai mortal atac de la înființarea statului în 1948.

Tot mai mulți israelieni își tatuează chiar și cadavre pentru a comemora morții și dispăruții și pentru a ale avea drept mărturie pentru tragedia colectivă din ultima perioadă. „A fost o perioadă foarte dificilă pentru întregul stat Israel, inclusiv pentru cei care nu se aflau în zonele afectate”, a spus tatuatorul Roey Benezri-Levy, care lucrează în stațiunea de pe litoral din Eilat, departe de locul unde a atacat Hamas.

„Unii oameni aleg să-și tatueze imagini care le amintesc de casa lor, familia sau oamenii răpiți, într-un fel sau altul", a spus el. "Mulţi dintre ei scriu data, 7 octombrie. Noi toți înțelegem ce înseamnă asta.”

Un student pe nume Gal Nishman și-a făcut un tatuaj pe spate cerneală neagră și albastră combinând o stea a lui David cu cifrele 7/10. „Adevărul este că nu cunosc pe nimeni care a fost ucis, din fericire... dar tatuajul pentru mine este un simbol. E Steaua lui David care arată că suntem aici pentru a câștiga” a spus tânărul, potrivit Reuters.

Benezri-Levy a spus că cei mai mulți clienți și-au găsit alinare în toată această experienţă la salonul de tatuaj. „Mulți oameni mi-au spus că le-a luat o piatră de pe inimă și au făcut pace cu trecutul din ultima săptămână. A scos la iveală sentimente pe care nu le-am simțit până acum. Aceasta mi-a dat multă putere, multă speranță”, a spus el.

Un alt artist tatuator, Sheli Eliel, a mărturisit: „Este terapeutic. Nu am pus niciodată întrebări înainte, dar în timp ce fac tatuajele aud povești, oameni îmi împărtășesc ce au trăit zilele acestea și încep să plângă. E uimitor”, a spus acesta.

Printre cei care au căutat să comemoreze evenimentele recente a fost Hadas Karmazin, un rezident din sud, aproape de granița Fâșia Gaza, controlată de Hamas, care a fost evacuată din casă în timpul invaziei.

Avea trei stele înscrise aproape de inimă care îi reprezenta pe cei trei fii ai săi, dintre care doi sunt în unități de luptă, în timp ce al treilea urmează să se înroleze luna aceasta. Avea și o floare mare de lotus tatuată pe antebraț, spunând că reprezintă locuitorii israelieni din sud. "Crește cu slavă și înflorește chiar și în apă tulbure, mai ales în apă tulbure", a spus ea. "În ciuda tuturor, mă voi întoarce acasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel