Data publicării:

Israelienii îndeamnă guvernul să „acționeze acum” în privința ostaticilor: Nu îi vrem înapoi în saci

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Mii de oameni cu pancarte și steaguri fluturând în Israel au protestat față de ceea ce ei consideră inacțiunea guvernului față de situația ostaticilor.

Există neîncredere în ceea ce s-a întâmplat până acum, iar israelienii încă încearcă să proceseze această nouă tragedie.

Dar există și o furie profundă la adresa guvernului. Ei spun că ostaticii sunt lăsați în pericol de moarte și cu cât bombele continuă să cadă mai mult, cu atât sunt mai mari șansele ca aceștia să fie uciși.

Oameni din toată Israelul au venit pentru a lua parte la mitingul „Timpul se scurge” din Tel Aviv. Au sosit pentru a-și arăta solidaritatea cu ostaticii și familiile lor. Ceea ce vor ei este ca guvernul să pună viața captivilor pe primul loc - asta înseamnă că negocierea eliberării lor trebuie să aibă prioritate față de obiectivele militare.

Unii dintre protestatari au purtat clepsidre pentru a reprezenta trecerea timpului.

„Guvernul israelian trebuie să fie activ, trebuie să pună pe masă o ofertă, inclusiv prizonieri cu sânge pe mâini și să pună pe masă cea mai bună ofertă pentru a-i recupera pe ostatici în viață. În viață”

Au trecut 70 de zile de când au fost luați și la ușa sediului IDF, familiile au cerut guvernului să acționeze rapid.

Ruby Chen, tatăl ostaticului Itay Chen, a spus că familiile au nevoie de propuneri concrete din partea cabinetului de război cu privire la modul în care îi vor recupera pe cei dragi.

„Cerem ca cabinetul de război să vorbească cu noi, cu familiile și să nu explice că așteaptă să primească o ofertă din partea Statelor Unite, Qatar sau de la oricine altcineva, nu”, a spus el.

„Guvernul israelian trebuie să fie activ, trebuie să pună pe masă o ofertă, inclusiv prizonieri cu sânge pe mâini și să pună pe masă cea mai bună ofertă pentru a-i recupera pe ostatici în viață. În viață”, a continuat acesta.

„Nu îi vrem înapoi în saci. Trebuie să acționeze acum”, a mai adăugat Ruby Chen.

Rudele celor încă ținuți captivi spun că se simt prinși într-un coșmar cu încetinitorul

Rudele celor încă ținuți captivi spun că se simt prinși într-un coșmar cu încetinitorul.

Tatăl lui Yair Moise, în vârstă de 79 de ani, a fost răpit din kibutz-ul Nir Oz. El nu dă vina pe armată, dar spune că o încetare a focului și negocierile sunt singura soluție.

„Asta strigăm de multă vreme – activitățile armatei sunt importante, dar nu sunt modalitatea de a-i elibera și îi pun în pericol. Și asta ne-am dat seama. Soldații făceau tot ce puteau, fac tot posibilul”, a declarat Yair Moise.

„Dar nu este decizia soldatului, este o decizie a guvernului care trebuie schimbată”, a completat el.

Trauma din 7 octombrie rămâne aici o sursă de durere constantă - prim-ministrul israelian a descris decesele drept o tragedie insuportabilă, conform Skynews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel