Data actualizării:
Data publicării:

Israelul se pregăteşte de război terestru în Gaza. Dr. Herman Berkovits a spus cine dă ordinul de atac

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dr. Herman Berkovits a vorbit, în cadrul unui interviu pentru DC NEWS, despre modul în care poate fi pornită invazia terestră a Fâşiei Gaza de către Israel. La o săptămână şi jumătate distanţă, cabinetul de război din Israel este aproape să semneze ordinul invaziei terestre. 

CITEŞTE ŞI Israelul invadează Gaza! Ministrul Apărării israelian: Veți vedea Gaza din interior. Comanda va veni!

Într-un interviu acordat în urmă cu 4 zile, dr. Berkovits a spus şi cine semnează ordinele de invazie terestră. 

"Există un grup de miniştri care hotărăsc şi un grup mai mic de miniştri, unde sunt doar 5, Benjamin Netanyahu, ministrul de război şi alţii din opoziţie, care hotărăsc data finală. Nu decide doar premierul, ci un grup de oameni. Ei decid când trebuie să intrăm, ce şi cum. Nu este dictatură la noi. Când va fi războiul, va fi sigur. Când se va întâmpla... s-ar putea peste un minut sau peste o săptămână. Noi vrem cât mai puţine pierderi şi vrem ca această formaţiune să dispară de pe faţa Pământului", a declarat Berkovits. 

Youtube video image

În urmă cu 12 zile, medicul Berkovits avertiza că războiul vine

"Eu cred că asta va duce la un război urât între noi Hamas. S-a declarat război. Este o declaraţie de război a Hamas împotriva noastră, şi noi am declarat război lor. Nu mai e o incursiune în teritorii, cum se spune, e un război. Vom vedea în continuare lucruri neplăcute. Gaza trăieşte doar prin noi, noi le dăm electricitatea şi apă. Ei nu au electricitate proprie. Deci noi, dacă le închidem electricitatea şi apa distrugem Gaza. Întotdeauna a fost principiul Israelului să nu ucidem oameni nevinovaţi, femei, copii. Ne obligă Hamas să facem lucruri pe care nu ni le-am dorit niciodată. Şi când a fost războiul cu Hamas, când doboram case, le spuneam la toţi să iasă din casă ca să nu moară. Aşa făceam noi mereu, aveam grijă. Ei ne-au măcelărit.

(...) Noi nu am vrut niciodată să cucerim Gaza, pentru că nu avem cum să avem grijă de o populaţie atât de mare, 2 milioane de oameni. I-am lăsat să se conducă singuri. În Gaza, Hamas conduce. 

Cine ce va face este o întrebare la care militarii şi generalii noştri trebuie să dea un răspuns. Mi-e teamă că nu va mai fi cum a mai fost. Că mai trăgeam şi noi în case, mai dărâmam câte una. Mi-e teamă că e proclamare de război, nu a mai fost aşa ceva. Mi-e teamă şi să mă gândesc la asta. 

(...) Noi nu putem să ridicăm mâinile, trebuie să ne apărăm. Sunt nervi când vezi ororile astea. Nici câinii nu sunt ucişi aşa", a declarat, printre altele, dr. Herman Berkovits pe 7 octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel