Israel: Raiduri aeriene ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâşia Gaza
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Israelul a efectuat luni atacuri aeriene în Fâşia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare lansate înspre teritoriul său din enclava palestiniană şi care au provocat incendii de tufişuri, transmite AFP. 

Raidurile, care au vizat ţinte din localităţile Gaza, Khan Younes şi Jabalia au provocat pagube materiale, fără a se înregistra victime, a declarat o sursă de securitate palestiniană.

Mişcarea armată Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a tras asupra avioanelor israeliene, a adăugat sursa, sub condiţia anonimatului, fără a oferi detalii suplimentare. Armata israeliană a refuzat să comenteze imediat. Baloanele incendiare lansate mai devreme în cursul zilei de luni din enclavă au provocat incendii pe solul israelian, au declarat pompierii într-un comunicat.

Aceste atacuri au urmat altor raiduri israeliene, care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică şi care au vizat 'patru unităţi de producţie şi depozitare a armelor deţinute de Hamas' în Fâşia Gaza, conform informaţiilor furnizate de armata israeliană. Aceste raiduri au avut loc după ciocnirile din cursul zilei de sâmbătă dintre palestinieni şi armata israeliană, produse în contextul demonstraţiilor organizate de-a lungul barierei care separă Fâşia Gaza de Israel.

Aproximativ 40 de palestinieni au fost răniţi în timpul acestor ciocnirilor, potrivit Hamas, în timp ce forţele de securitate israeliene au raportat un rănit grav. Israelul consideră organizaţia islamistă Hamas răspunzătoare pentru toate acţiunile ce îi vizează teritoriul dinspre enclava aflată sub blocadă de aproape 15 ani şi în care locuiesc două milioane de locuitori, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel