Israel: Iranul și mișcarea Hezbollah, vinovate de atentatul de la Burgas
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
burgas
burgas

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, pentru ziarul Haaretz, că Iranul este implicat în atentatul antiisraelian din staţiunea bulgară Burgas. De altfel, regimul de la Teheran este acuzat de susţinerea acordată mişcării şiite Hezbollah, aceasta sugerând că este implicată în atentatul din Bulgaria.

Potrivit postului de televiziune Al-Manar, aparţinând mişcării teroriste şiite Hezbollah, turiştii israelieni din Bulgaria au fost atacaţi cu grenade şi mitraliere.

Anterior, purtătorul de cuvânt al premierului israelian a declarat că explozia produsă în parcarea aeroportului din Burgas a fost precedată de focuri de armă. "Au avut loc focuri de armă şi un dispozitiv exploziv a fost aruncat într-un autocar care transporta turişti israelieni", a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu, citează RTV.net.

În incidentul produs, miercuri, în parcarea aeroportului din stațiunea bulgară Burgas, cel puțin trei persoane au decedat și alte 20 au fost rănite, după ce autocarul în care se aflau 40 de turiști israelieni a explodat, iar alte două au luat foc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel