Data publicării:

Israel-Hamas/ Cel puțin 29 de ziariști ar fi murit. Armata israeliană, criticată de Comitetul pentru Protejarea Jurnaliștilor

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Comitetul pentru Protejarea Jurnaliștilor (CPJ) a declarat că ultimele trei săptămâni au fost cele mai letale pentru jurnaliștii care acoperă conflictele din momentul în care a început monitorizarea în 1992.

Într-un comunicat emis vineri, organizația a menționat că cel puțin 29 de jurnaliști au pierit în timp ce relatau despre conflictul dintre Israel și Hamas, de la declanșarea acestuia pe 7 octombrie. Aceștia includeau 24 de palestinieni, patru israelieni și un libanez. În plus, s-au raportat 8 jurnaliști răniți și 9 jurnaliști dispăruți sau reținuți, scrie AP.

CPJ a criticat, de asemenea, întreruperea serviciilor de comunicații în Fâșia Gaza, avertizând că blackout-ul reprezintă și un "blackout al știrilor" care a afectat capacitatea publicului de a "ști și înțelege ce se întâmplă în acest conflict".

Organizația a subliniat că jurnaliștii sunt civili care trebuie să fie respectați și protejați în conformitate, în baza dreptului internațional umanitar. De asemenea, a adăugat că "țintirea deliberată a jurnaliștilor sau a infrastructurii media poate constitui posibile crime de război".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel