ISRAEL, acte de genocid în FÂȘIA GAZA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ofensiva din Fâșia Gaza a fost considerată de către oficialii palestinieni drept un război de ”genocid” efectuat de Israel, un stat ”rasist și ocupant”. În replică, statul evreu acuză discursul și îl numesc ”terorism diplomatic”.

Lideru palestinian Mahmoud Abbas a sugerat în cadrul Adunării Generale ONU că israelienii sunt criminali de război, iar recenta ofensivă din Fâșia Gaza a fost comparată cu un ”război de genocid”.

"În numele Palestinei şi al poporului palestinian, afirm că nu vom uita, nu vom ierta, nu îi vom lăsa liberi pe criminalii de război. Recenta ofensivă în Fâşia Gaza a fost al treilea război, în cinci ani, efectuat de acest stat rasist şi ocupant. Diferenţa, de această dată, a fost amploarea acestei crime genocidare", a declarat Abbas în cadrul Adunării Generale ONU, relatează AFP.

Citiți și: TURCIA, gazdă pentru milioane de refugiați din SIRIA 


De cealaltă parte a baricadei, Israelul a denunţat discursul rostit la Adunarea Generală ONU de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, catalogându-l drept "terorism diplomatic".

"Discursul lui Mahmoud Abbas este o instigare la ură presărată cu minciuni. Nu este discursul unui om al păcii", au declarat oficiali israelieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel