Data publicării:

Ismail Haniyeh, liderul Hamas, mesaj către țările arabe / „Suntem în pragul unei mari victorii”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Ismail Haniyeh, liderul grupării islamiste palestiniene Hamas, le-a declarat sâmbătă altor țări arabe că Israelul nu le poate oferi nicio protecție, în ciuda apropierilor diplomatice recente.

Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului, ucigând zeci de oameni și luând ostatici într-un asalt surpriză, scrie Reuters.

Israelul a declarat că gruparea susținută de Iran a declarat război, deoarece armata sa a confirmat luptele cu atacatorii în mai multe orașe israeliene și baze militare de lângă Gaza, iar premierul Benjamin Netanyahu a promis că va riposta.

Într-un discurs televizat, Haniyeh s-a adresat țărilor arabe care au normalizat legăturile cu Israelul în ultimii ani.

„Le spunem tuturor țărilor, inclusiv fraților noștri arabi, că această entitate, care nu se poate proteja în fața rezistenței, nu vă poate oferi nicio protecție”, a spus el.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Un nou tip de război cum nu s-a mai văzut. Excelența Sa Reuven Azar: Ce este diferit față de ce știam în materie de confruntări armate odată cu atacul din Israel

„Toate acordurile de normalizare pe care le-ați semnat cu acea entitate nu pot rezolva acest conflict (palestinian),” a mai spus el.

În 2020, Israelul a normalizat relațiile cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain și a îmbunătățit legăturile cu Maroc și Sudan, în ciuda discuțiilor cu palestinienii înghețate de ani de zile.

Puterea regională Arabia Saudită și Israelul sunt, de asemenea, angajate în discuții mediate de SUA pentru normalizarea relațiilor, o perspectivă care a atras condamnarea unor facțiuni palestiniene.

Haniyeh a mai spus că fracțiunile palestiniene armate intenționează să extindă bătălia în curs din Gaza în Cisiordania și Ierusalim.

„Bătălia sa mutat în inima „entității sioniste””, a spus el.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Coincidență stranie privind atacul din Israel. Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România: Hamas a jurat să distrugă statul israelian

Suntem în pragul unei mari victorii

„Suntem în pragul unei mari victorii și cuceriri clare pe frontul din Gaza”, a spus Ismail Haniyeh, conform Sky News.

„Hamas duce bătălia cu toate facțiunile de rezistență și cu eroii poporului palestinian. Vedem scene de eroism de la oameni care au fost fideli la ceea ce i-au promis lui Dumnezeu și au creat poarta spre marea victorie pentru poporul nostru și națiunea noastră”, a mai spus el.

Gruparea militantă palestiniană a lansat un atac asupra Israelului în această dimineață, după ce a tras mii de rachete și a intrat în Israel cu bărci, parapante și camioane.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Dr. Herman Berkovits, interviu din adăpost, după atacurile din Israel. Cum sunt aceste „încăperi”: Acum e obligatoriu să le facem așa, nu ca pe vremuri / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel