Data publicării:

Islere cu nucă și cremă de ciocolată. Rețeta veche pentru Crăciun

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Pasiune & Savoare
Sursa foto: captură video YouTube Pasiune & Savoare

Vrei să prepari niște prăjiturele delicioase pentru masa de Crăciun? Ai putea încerca rețeta de islere.

Ingrediente

Coca:

• 140 g unt
• 140 g faina
• 70 g zahăr praf
• 70 g nuci măcinate

Crema:

• 2 ouă întregi
• 90 g zahăr praf
• 50 g ciocolată menaj
• 1 lingura lapte
• 1 linguriţe esenţa de vanilie
• 100 g unt

Glazura:

• 2 linguri lapte
• 1 lingura cacao
• 2 linguri zahăr
• 50 g unt

Cum se prepară

Aluatul:

Se amestecă toate ingredientele într-un vas şi se frământă foarte puţin aluatul. Se pune într-o pungă de plastic şi se bagă la frigider aproximativ 1 oră. Datorită cantităţii mari de unt, temperatura aluatului trebuie menţinută foarte scăzută, altfel devine prea moale şi nu se poate lucra cu el, scrie pofta-buna.com.

Se presară făină pe planşetă şi se întinde aluatul până are o grosime de 4-5 mm. Se taie cu un pahar mic sau cu forme de prăjituri şi se pune în tavă. Restul de aluat se frământă, se întinde şi se taie iar până nu mai rămâne deloc. Tava cu formele se mai pune 20 de minute la frigider şi, între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. În cuptor, se ţin 10 minute, până devin aurii.

Crema:

Ouăle, zahărul, laptele, vanilia şi ciocolata puţin topită se amestecă bine şi se gătesc pe baie de aburi. Se amestecă bine cu un tel până se îngroaşă puţin compoziţia. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit, amestecând ocazional. Untul, lăsat la temperatura camerei cam 1 oră, trebuie frecat spumă sau bătut cu mixerul. Crema se adaugă câte 1-2 linguri o dată şi mixat până se încorporează.

Glazura:

Zahărul şi praful de cacao se amestecă bine într-o oală mică, se adaugă puţin lapte şi se pune pe foc până se dizolvă zahărul. Se adaugă cele 50 g de unt şi se aduce la fierbere. Se lasă la răcit puţin.

Asamblarea islerelor

Fursecurile se împart în două şi jumătate se pun pe un grătar pentru prăjituri, celelalte fiind capacele. Se pune crema cu o linguriţă, se pune şi fursecul de deasupra şi se apasă uşor. Glazura se poate pune fie acoperindu-le complet, fie în diverse modele. De asemenea, se mai pot decora cu sâmburi de nucă sau nucă zdrobită, cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel