Ingrediente
Coca:
• 140 g unt
• 140 g faina
• 70 g zahăr praf
• 70 g nuci măcinate
Crema:
• 2 ouă întregi
• 90 g zahăr praf
• 50 g ciocolată menaj
• 1 lingura lapte
• 1 linguriţe esenţa de vanilie
• 100 g unt
Glazura:
• 2 linguri lapte
• 1 lingura cacao
• 2 linguri zahăr
• 50 g unt
Cum se prepară
Aluatul:
Se amestecă toate ingredientele într-un vas şi se frământă foarte puţin aluatul. Se pune într-o pungă de plastic şi se bagă la frigider aproximativ 1 oră. Datorită cantităţii mari de unt, temperatura aluatului trebuie menţinută foarte scăzută, altfel devine prea moale şi nu se poate lucra cu el, scrie pofta-buna.com.
Se presară făină pe planşetă şi se întinde aluatul până are o grosime de 4-5 mm. Se taie cu un pahar mic sau cu forme de prăjituri şi se pune în tavă. Restul de aluat se frământă, se întinde şi se taie iar până nu mai rămâne deloc. Tava cu formele se mai pune 20 de minute la frigider şi, între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. În cuptor, se ţin 10 minute, până devin aurii.
Crema:
Ouăle, zahărul, laptele, vanilia şi ciocolata puţin topită se amestecă bine şi se gătesc pe baie de aburi. Se amestecă bine cu un tel până se îngroaşă puţin compoziţia. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit, amestecând ocazional. Untul, lăsat la temperatura camerei cam 1 oră, trebuie frecat spumă sau bătut cu mixerul. Crema se adaugă câte 1-2 linguri o dată şi mixat până se încorporează.
Glazura:
Zahărul şi praful de cacao se amestecă bine într-o oală mică, se adaugă puţin lapte şi se pune pe foc până se dizolvă zahărul. Se adaugă cele 50 g de unt şi se aduce la fierbere. Se lasă la răcit puţin.
Asamblarea islerelor
Fursecurile se împart în două şi jumătate se pun pe un grătar pentru prăjituri, celelalte fiind capacele. Se pune crema cu o linguriţă, se pune şi fursecul de deasupra şi se apasă uşor. Glazura se poate pune fie acoperindu-le complet, fie în diverse modele. De asemenea, se mai pot decora cu sâmburi de nucă sau nucă zdrobită, cocos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Românii apreciază mai mult influencerii și vedetele decât medicii și profesorii. Sociolog: În topul profesiilor din SUA, artiștii sunt la nivel cu electricienii
- Sistemul RO-Alert și copiii dispăruți. Despescu: Numai prin sprijinul comunității putem avea un rezultat rapid
- Răzvan Dumitrescu, întrebare pentru George Tuță: De ce trebuia să guverneze PNL cu USR când PSD-PNL asigurase stabilitate în trecut?