Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 noi 2020 / 08:39
Islanda ŞTIE cum să salveze turismul. Ofertă pentru turiştii BOGAŢI
Steag Islanda. Foto: Pexels
Islanda a găsit o soluţie pentru a revitaliza sectorul turistic, în plină pandemie. Oferta se adresează, însă, celor care au foarte mulţi bani. 

Islanda a modificat o serie de prevederi din programul său de acordare de vize de lucru pentru cetăţenii din afara spaţiului Schengen, astfel că americanii şi alţi străini vor putea să intre şi să rămână în această ţară timp de şase luni, cu condiţia ca aceştia să aibă câştiguri salariale de aproape 90.000 de dolari pe an.

"Cred că ideea de bază este atragerea profesioniştilor cu salarii mari din Silicon Valley sau San Francisco, care să vină şi să îşi cheltuiască banii aici", spune Asta Gudrun Helgadottir, fost membru al Parlamentului din Islanda, conform digi24.ro

Chiar dacă deţinătorii unei vize de lucru nu sunt, tehnic, turişti, speranţa autorităţilor este ca aceştia să închirieze locuinţele libere de pe platforma Airbnb, să umple mesele la restaurante şi să facă excursii în weekend-uri pentru a explora insula. Cu atât mai mult cu cât este vorba de persoane înstărite.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro