Islamiștii au pus preț pe capul lui Assad. Recompensă de 3 milioane de euro
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
 Preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, are un preț. Liderul aripii siriene a Al-Qaeda a declarat că va oferi trei milioane de euro pentru eliminarea lui Assad şi două milioane de euro pentru "oricine l-ar ucide" pe Hassan Nasrallah, şeful organizaţiei şiite libaneze Hezbollah, informează site-ul publicaţiei Le Figaro, potrivit Mediafax.

Liderul Frontului al-Nusra, Abu Mohammed al-Jolani, a făcut acest anunţ într-o înregistrare audio difuzată luni seara, amintind astfel de propunerile financiare atractive făcute de Biroul Federal de Investigaţii american, care a recompensat mult timp persoane care au contribuit la "neutralizarea" inamicilor terorişti ai SUA.

"Cât timp de acum încolo sângele musulmanilor se va vărsa pentru un om care îşi iubeşte puterea? Cât timp trebuie să aştepte musulmanii pentru a-şi primi drepturile?", s-a întrebat şeful al-Nusra, unul dintre principalele grupuri de rebeli sirieni, în competiţie cu islamiştii grupării Stat Islamic pentru controlul insurecţiei împotriva lui Assad.

[citeste si

Jolani a precizat că va plăti cei trei milioane de dolari chiar dacă Assad ar fi ucis de către un membru al familiei sale şi că al-Nusra l-ar proteja pe asasin şi pe clanul său.

În aceeaşi înregistrare, şeful al-Nusra promite de asemenea "două milioane de euro" celui care îl va ucide pe şeicul Hassan Nasrallah, şeful organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. Mai multe mii de membri ai acestei organizaţii luptă alături de armata siriană.

Islamiştii al-Nusra se numără printre principalele ţinte ale atacurilor efectuate de forţele aeriene ruse în Siria de aproximativ 15 zile, care urmăresc consolidarea puterii lui Bashar al-Assad, slăbită în decursul primăverii din cauza avansării insurgenţilor, printre care şi Frontul al-Nusra, în nord-vestul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel