ISIS, lovitură uriașă. Aproape de înfrângerea totală
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Jihadiști, sirieni și străini, sunt vizați de acordul de evacuare încheiat pentru Raqqa, potrivit unui responsabil local, în timp ce gruparea Stat Islamic (SI) este pe punctul de a pierde ultimele redute în acest oraș din nordul Siriei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Coaliția internațională sub comanda Statelor Unite, care îi sprijină pe combatanții antijihadiști angajați în lupte, anunțase mai devreme plecarea "unui convoi" din Raqqa după un acord de evacuare, fără să se refere la soarta jihadiștilor sirieni și dând asigurări că luptătorii străini vor fi excluși din acord.

Un înalt responsabil din cadrul Consiliului civil din Raqqa, Omar Allouche, a declarat însă pentru AFP că "luptătorii străini fac parte din acord".

Consiliul civil din Raqqa este o administrație locală instalată în funcție de combatanții antijihadiști kurzi și arabi ai Forțelor Democrate Siriene (FDS) implicați în luptele din zonă.

El a avut ca misiune să poarte negocieri cu lideri ai triburilor locale care au dus la încheierea acordului de evacuare.

"Comunicatul coaliției spune un lucru, dar realitatea este alta", a afirmat Omar Allouche.

El a mai trimis AFP un comunicat redactat de lideri ai triburilor locale în care se menționează că FDS și-a dat acordul pentru "plecarea combatanților sirieni".

Potrivit acestuia, până la 500 de jihadiști, sirieni și străini, s-ar mai afla la Raqqa. "Ei țin 400 de ostatici, femei și copii, în spitalul" din oraș, unde s-au refugiat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel