Îşi găsesc studenţii de la Politehnică locuri de muncă în domeniu? Ciprian Zamfir, UNSR: Contează aşteptările, trebuie să îţi cunoşti nivelul
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 06 iun 2023, 14:34
WhatsApp
Fotografie de la fauxels, Pexels
Fotografie de la fauxels, Pexels
Spre ce se îndreaptă cei mai mulţi studenţi în timpul facultăţii? Îşi găsesc studenţii de la Politehnică locuri de muncă în domeniu? La aceste întrebări a răspuns Ciprian Zamfir, preşedintele UNSR, invitat la Generaţia Schimbării.

"Văd o deschidere foarte mare pe partea de leadership şi antreprenoriat. Văd din ce în ce mai mulţi tineri care sunt pasionaţi de acest lucru, să preia ei frâiele, să îşi construiască o echipă, să lucreze cu echipa respectivă. Îi văd şi la asociaţii. Fac echipe de cinci oameni, cu voluntari, şi duc proiecte la capăt. Îi încearcă asta. Şi dacă reuşesc, iar cei mai mulţi reuşesc, sunt altfel după", a declarat Ciprian Zamfir, preşedintele UNSR. 

"Fac asta prin tot felul de programe care le sunt oferite, pe partea de start-up, inotech, şi alte lucruri. Plus că avem şi facultate de profil, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor. Care creează oportunităţi pentru toţi studenţii, nu doar pentru cei de la facultatea respectivă", a mai precizat acesta. 

Îşi găsesc studenţii de la Politehnică locuri de muncă în domeniu?

"Statistică nu am la dispoziţie, dar cei mai mulţi dintre colegii mei s-au angajat în domeniul studiat. Contează şi care sunt aşteptările, trebuie să îţi cunoşti nivelul, dar e clar că partea de tehnologie, inovaţie, inginerie, e în creştere şi cu siguranţă se găsesc uşor locuri de muncă. E clar, însă, că nu trebuie să ne gândim că toţi vor avea un loc de muncă. Ba că nu îşi doresc, ba că salariul e super mic şi nu le convine, ba că nu sunt pasionaţi. Dacă îţi dai seama în anul trei că nu îţi place domeniul, părerea mea este că mai bine faci încă un an de facultate şi termini pentru diplomă!", a mai spus Ciprian Zamfir. 

Ciprian Zamfir participă la emisiunea Generația Schimbării de la DC News TV. Noul format propus este dedicat tinerilor din România, tineri care vor fi viitorii lideri ai țării în anii ce urmează. Cum este să conduci o organizație precum UNSR? Ce îi trebuie unui student pentru a efectua cu succes studiile? Cât de solidari sunt studenții cu profesorii greviști?

Toate aceste întrebări și nu numai își vor găsi răspunsul la emisiunea Generația Schimbării moderată de Narcis Neagoe la DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?