Își dă Florin Cîțu DEMISIA luni? Fenechiu a scăpat porumbelul: Care este CHEIA unui asemenea gest
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Este demisia ”arma” din mâneca lui Florin Cîțu în ceea ce a numit scenariu de război? 

UPDATE: Și Alina Gorghiu a declarat, Digi24, că nu s-a luat nicio clipă în calcul varianta demisiei premierului Florin Cîțu. 

UPDATE. Florin Cîțu a calificat varianta în care și-ar da demisia drept ”o prostie”: ”Cum să-mi dau demisia când avem nevoie să luăm decizii pentru români? Noi nu suntem PSD, avem un mandat de a guverna România și a face bine pentru români”. 

Întrebat dacă-și dă Florin Cîțu demisia luni, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a afirmat că nu are această informație, dar, când o va avea... moment în care și-a dat seama că poate lansa în discuție posibilitatea și s-a corectat imediat: ”Când voi avea această informaț... Nu, nu dețin această informație”. 

”Sperăm că USR va înțelege. Miza moțiunii e la ei”

Cu privire la votul pe moțiunea de cenzură inițiată de PSD, liberalul a precizat, la Digi24, că ”e cât se poate de evident că PNL și UDMR nu vor vota această moțiune. În discuțiile avute cu colegii parlamentari din alte partide, e o situație care este previzibilă, nimeni de la PSD nu poate să-și asume să nu voteze moțiunea propriului partid. Noi sperăm că USR va înțelege, până la urmă, că nu e în regulă să votezi o moțiune îndreptată împotriva unui Guvern din care ei au făcut parte. Din punctul ăsta de vedere, miza moțiunii va fi pe votul Uniunii Salvați România”. 

De ce și-ar da Florin Cîțu demisia înainte să fie demis

În plus, Daniel Fenechiu a spus, din perspectivă juridică, că dacă premierul Florin Cîțu își va da demisia înainte de votul pe moțiunea de cenzură, el poate fi din nou propus de către președintele României, Klaus Iohannis, în această funcție: ”Sigur că da, deci decizia CCR se referă la premierul demis prin moțiune de cenzură. În ipoteza în care premierul ar demisiona, nu se află în ipoteza deciziei Curții și pur și simplu ar putea fi renominalizat, pentru că, evident, nu se află în decizia Curții... (n.r. care elimină această posibilitate). Asta e o speculație, pentru că eu nu cred că vom ajunge în această împrejurare.” 

”Dacă-și dă demisia, nu va mai putea fi el premier interimar, ceea ce mă îndoiesc, pentru că el ține foarte mult la funcție” a spus și Ludovic Orban, la Parlament. 

Relația cu USR, schimbare de luni? 

În același timp, Daniel Fenechiu afirmă că el crede că nu contează cine va câștiga șefia USR PLUS, ci ”ceea ce contează este să se termine și la ei competiția electorală, să-și pună și ei picioarele în apă rece, să se gândească la viitor, să ia decizia în interesul românilor și al României”. 

Cu privire la solicitarea USR PLUS, ca negocierile cu PNL, pentru revenirea în coaliția de guvernare, să înceapă după înlăturarea lui Florin Cîțu din funcția de premier, liderul senatorilor PNL a punctat că și ei pot spune că ”nu-l vrem pe Drulă, nu-l vrem pe Barna”, dar fiecare partid trebuie să-și desemneze oamenii care urmează să ocupe posturile ministeriale repartizate partidului respectiv. 

”De luni vom intra într-o altă era a abordărilor politice” consideră Daniel Fenechiu, care afirmă că acum e un moment tensionat, care va fi depășit. ”Să avem încredere în înțelepciunea liderilor dreptei românești și-n înțelepciunea președintelui Klaus Iohannis” a conchis el declarația pe acest subiect. 

Cîțu și strategia lui de a câștiga războiul

”Dumneavoastră mă întrebați pe mine care e strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să îmi dezvălui strategia, dar vă spun că vom face tot ce este necesar pentru a continua această guvernare. (...) Eu cred că există și parlamentari responsabili în Parlamentul României și cu aceia vom discuta, parlamentari care pun mai presus de interesul personal, de interesele de partid, interesele românilor. Cu aceia vom discuta, dar nu îmi cereți să vă spun cine sunt aceia pentru că nu pot să îmi dezvălui armele înainte.", a spus Florin Cîțu, miercuri. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel