Isărescu vs Rădulescu. Criza de la Banca Națională
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-vilcu
val-vilcu

Cui folosește Eugen Rădulescu? În 2010, declara că euro va ajunge la 6-7 lei. Nu o spunea oricine, omul e chiar directorul Băncii Naționale. Dacă declarația a folosit speculatorilor de pe piața valutară sau nu, ar trebui să ne spună BNR.

În iulie 2011, se certa cu notarii publici, pe care îi acuza că se îmbogățesc nejustificat. E bine ca, în vremuri grele, să existe țapi ispășitori, atunci când tinerii nu au locuințe. În timpul penuriei din ultimii ani ai comunismului de vină erau cei care foloseau uleiul de gătit la candele... Dirijarea nemulțumirilor către notari ar putea servi ca paratrăsnet, să mai urască oamenii și pe altcineva, nu doar pe Boc.

Ultima vorbire a d-lui Rădulescu: a propus impozitarea pensiilor sub 1000 de lei și concedierea a 30 la sută dintre bugetari, pentru creșterea salariilor celor care scapă. Astea sunt teme care pot folosi oricând actualei Puteri, pentru că fac simpatice curbele de sacrificiu. Vedeți că ar fi trebuit să vă zdrobească, ziceți mersi că a fost Băsescu gentil și v-a altoit doar o scatoalcă.

Rădulescu ar putea servi chiar și lui Rădulescu. Notorietatea obținută prin aceste declarații șoc l-ar putea propulsa în fotoliul de premier. În timpul secetei, e bună și grindina, zice înțelepciunea populară. Dacă Isărescu nu se bagă, merge și unul dintre subordonații săi, dacă e suficient de cunoscut, cam asta e ideea.

Nu-mi dau seama dacă lui Isărescu însuși îi folosește Rădulescu sau dimpotrivă. Ar putea să-i fie folositor, prin contrast. Aoleu, mamă, unde am putea ajunge, va spune publicul,  când îl compară pe Isărescu cu Rădulescu. Însă, nu e exclus ca Rădulescu să-i facă un mare deserviciu guvernatorului BNR, ca și colegilor săi, de altfel. Când ceri omorârea pensionarilor și a bugetarilor, de la înălțimea unui salariu de zeci de mii de lei, dai o imagine impopulară instituției. Atragi atenția oamenilor asupra unui lucru la care puțini s-au gândit, inclusiv în occident. Oare funcționarii băncilor naționale n-au nicio vină în criza financiară? De partea cui joacă, a băncilor comerciale sau a celor care le plătesc salariile, nedijmuite de austeritate?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel