Isărescu, despre o candidatură a sa la Președinție: La 65 de ani...
Data publicării:
Autor: elena_badea
WhatsApp
Mugur_Isarescu
Mugur_Isarescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a comentat, într-un interviu acordat Mediafax, în legătură cu o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Întrebat în ce condiții ar candida pentru funcția de președinte al României, guvernatorul Băncii Centrale a arătat că este greu pentru un om la vârsta sa să debuteze în politică.

"Am candidat o dată. Acum nu se mai pune problema. Să-mi schimb profesiunea la 65 de ani? În România, preşedintele, conform Constituţiei, este un om politic. La 65 de ani îmi este greu să mă debarasez de haina de bancher, care-ţi intră în piele. Nu prea ştiu cazuri ca la 65 de ani, să intre cineva în viaţa politică", a declarat Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, șeful BNR a evitat diplomatic un răspuns tranșant, atunci când a fost întrebat care funcție este, în contextul actual, mai importantă, cea de guvernator al băncii centrale sau de preşedinte al statului, replicând scurt: "Fiecare funcţie are rolul ei".

Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, fiind în această funcție din 1990, cu o singură întrerupere, decembrie 1999 - decembrie 2000, perioadă în care a condus Guvernul CDR.

La alegerile din 26 noiembrie 2000, Mugur Isărescu a candidat independent la Președinția României, fiind susținut de CDR 2000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel