Isărescu: Băncile nu vor mai avea din ce să trăiască dacă...
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
isarescu
isarescu

Guvernatorul Băncii Naționale Române, Mugur Isărescu, a declarat, joi, că băncile trebuie să ia anumite măsuri dacă mai vor să trăiască, dacă nu, să-și tragă obloanele. 

Mugur Isărescu a declarat, potrivit zf.ro, că "interesul băncilor este să ducă dobânzile până unde apare cererea de credite", prin urmare "nivelul dobânzilor în România la credite trebuie să fie mai scăzut.”.

"Să tragă obloanele"

Guvernatorul BNR a precizat că "dacă băncile nu vor să dea credite, nu au decât să tragă obloanele. Nu au din ce să trăiască". El a adăugat că: "Sistemul bancar are suficientă lichiditate, poate puţin prea multă, dar credem că este bine ca băncile să se obişnuiască cu excesul de lichiditate. Băncile ar trebui să absoarbă excesul de lichiditate şi să dea credite, în condiţii prudenţiale, nu oricum.”.

"Neîncrederea este reciprocă"

Isărescu a precizat că "mai există neîncredere şi nu e uşor să scapi de ea. Neîncredere există şi din partea consumatorilor de credite, nu doar din partea bancherilor. Neîncrederea este reciprocă.”. Guvernatorul a adăugat: "Şi în fiscalitate, dozajul este mai important ca măsurile. Spuneţi-mi ce guvern are plăcerea să să majoreze impozitele. Nu ai nici o plăcere să creşti taxele. Nu mi se pare că dozajul actual al măsurilor fiscale mai prost faţă de alte măsuri. Mi se pare un dozaj destul de echilibrat.”

"Nu putem să ne asumăm rolul de a spune guvernului să majoreze taxa 'cutare'", a mai subliniat Isărescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel