Ironia sorții! Germania ușurează procedurile privind vizele Schengen pentru turiștii indieni
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Cei care ajung în Germania pot accesa cu ușurință celelalte state membre ale spațiului Schengen.

Există câteva vești grozave pentru călătorii indieni care plănuiesc să meargă în vacanță în Germania. Unele dintre cerințele stricte ale țării privind vizele pentru vizitatorii indieni au fost relaxate. Ambasada Germaniei în India a anunțat că cetățenii țării pot aplica acum pentru o viză la oricare dintre Centrele de Solicitare a Vizei (VFS) situate în orașele mari din toată țara, scrie CNBC.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ce spune Ciucă despre Schengen și România în spatele ușilor închise. Mesaj intern către PNL

Publicație austriacă, despre refuzul Vienei pentru România: O „problemă Schengen” înscenată. Adresa corectă de atac ar trebui să fie către Grecia

Extinderea spațiului Schengen nu este ca un comerț cu animale. Ar trebui să știe acest lucru și guvernul austriac, scrie Die Presse, o publicație din Austria.

Extinderea spațiului Schengen constituie după iulie 2022 una din prioritățile președinției cehe a Consiliului Europei. Încă din luna mai, Comisia Europeană ceruse deja Consiliului să formuleze "decizii privind aderarea formală a Croației, respectiv României și Bulgariei".

La momentul respectiv nu exista nicio obiecție din partea Austriei. Abia cu puțin timp înainte de binecuvântarea oficială la nivel politic a comunicat Austria că va face uz de veto, mai întâi în cazul tuturor, apoi doar în cazul României și al Bulgariei.

Cu toate acestea rapoartele repetate ale Comisiei confirmă că toate cele trei țări îndeplinesc condițiile necesare pentru aderare, așa cum constataseră și misiunile de experți la fața locului; de asemenea era pozitivă și poziția Parlamentului European (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -      Schengen. Rareş Bogdan: România a stat suficient cu capul plecat, jucăm până la capăt

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, vrea ieșirea Austriei din Schengen după refuzul pentru România

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, are o propunere privind poziția Austriei care vizează România în Schengen.

„Austria să iasă din Schengen!

În privința aderării României la Schengen, așa cum au declarat și colegii mei din Guvern, problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru aderare și are rapoarte tehnice pozitive.

Mai mult, conform Frontex, migrația ilegală a scăzut în România (...)”, a spus Irinel Ionel Scrioşteanu (PNL) (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Bogdan Aurescu: Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen. Dialogul a dus la un rezultat favorabil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel