Iron Maiden, în concert pe RADIO DC NEWS: "Death On The Road: Live In Dortmund 2005"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Radio DC News continuă seria de concerte ”Midnight Live Concerts”.

Seria "Midnight Live Concerts at Radio DC News.ro" continuă și duminica aceasta, de la ora 23:59, cu un Iron Maiden, concertul "Death On The Road: Live In Dortmund 2005" fiind unul dintre cele mai apreciate prestații live ale trupei britanice.

Death on the Road a fost înregistrat la Westfalenhallen din Dortmund , Germania, pe 24 noiembrie 2003, în timpul turneului mondial Dance of Death.

Concertul a fost considerat de revista britanică Kerrang ca fiind „aproape cel mai bun album live Iron Maiden”.

Vă așteptăm diseară pe Radio DCNews!

Iron Maiden

Iron Maiden este o trupă engleză de heavy metal formată în Leyton, Marea Britanie , în 1975, de către basistul și compozitorul principal Steve Harris .

În cea mai mare parte a istoriei sale, trupa a fost compusă din Steve Harris, solistul Bruce Dickinson, bateristul Nicko McBrain și chitariștii Dave Murray , Adrian Smith și Janick Gers.

Discografia trupei este una de-a dreptul impresionantă, cu 41 de albume, inclusiv 17 albume de studio, 13 albume live, 4 EP-uri și 7compilații.

De asemenea, Iron Maiden a lansat 47 de single-uri și 20 de albume video. 

Ca pionieri ai noului val al mișcării britanice de heavy metal, Iron Maiden a obținut succesul inițial la începutul anilor 1980. 

În 1982, trupa și-a lansat albumul The Number of the Beast, primul cu Bruce Dickinson, cel care l-a înlocuit pe Paul Di'Anno ca solist. Acesta a fost un punct de cotitură în cariera trupei, ajutând la stabilirea trupei Iron Maiden drept un reper al heavy metalului.

Versurile lui Iron Maiden acoperă subiecte precum istoria, literatura, războiul, mitologia, societatea și religia. Multe dintre melodiile lor sunt bazate pe istorie, literatura clasică și film.

Steve Harris, basistul și compozitorul principal al lui Iron Maiden, a declarat că a fost influențat în carieră de Black Sabbath , Deep Purple , Led Zeppelin , Uriah Heep , Pink Floyd , Genesis , Yes , Jethro Tull , Thin Lizzy , OZN , Queen și Wishbone Ash.

De-a lungul carierei, stilul trupei a rămas în mare măsură neschimbat, în ciuda adăugării de sintetizatoare și alte echipamente de procesare a sunetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel