Irina Radu, președinte interimar al TVR, priorități vizate în noua funcție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Directorul de programe al SRTv, Irina Radu, numită, miercuri, în funcţia de director interimar al instituţiei pentru o perioadă de cel mult 6 luni și-a stabilit prioritățile: vrea să se asigure că în televiziunea publică angajaţii îşi vor lua salariile şi că la televizor se vor da lucruri corecte.

Plenul comun al Parlamentului a votat, miercuri, în favoarea Irinei Radu pentru funcția de președinte interimar al TVR.

Directorul interimar al TVR a menţionat că a acceptat funcţia pentru ea şi pentru colegi "cu emoţii foarte mari" şi cu ideea că riscă foarte mult.

"Este aberant de la o zi la alta să spui că ai mari planuri, avem multe planuri pentru că sunt în Comitetul director şi în board-ului executiv al televiziunii şi din acea poziţie aveam un anumit tip de planuri, acum, din noua poziţie planurile se vor schimba, adică atenţia noastră se va schimba mai mult pe schimbarea legii, pe lucrurile care contează enorm în posibilitatea de a ne desfăşura activitatea. În perioada imediat următoare trebuie să ne asigurăm că toţi colegii îşi vor lua salariile şi că telespectatorii vor continua să vadă emisiuni la televizor. Pe mine, ca director de programe, încă sunt director se programe, nu mă satisfac emisiunile din acest moment şi nu numai din cauza noastră şi a colegilor noştri, ci şi din motive financiare", a declarat Irina Radu, după ce 231 parlametari au votat în favoare numirii ei la șefia interimară a TVR, în timp ce trei parlamentari au fost împotrivă.

Citește și: Conducerea TVR a fost demisă

Întrebată dacă vizează funcţia de director al TVR, Irina Radu a replicat: "Nu am vizat nici această funcţie. Nu îmi fac planuri mai mult decât dacă este ceva bun şi mi se asigură sprijinul și consider că, dacă vom putea face performanţă, s-ar putea să îmi doresc mai mult, nu neapărat o funcţie definitivă. Poate îmi voi dori să fiu din nou director de programe într-o televiziune care are bani, programele se fac cu bani. Vreau să mă asigur că vom avea salarii şi că vom da la televizor lucruri corecte, pentru că atâtea minunăţii se spun încât vreau să mă asigur de corectitudine. S-au dat şi lucruri incorecte până acum şi nu vorbesc de anul ăsta, vorbesc de-a lungul timpului, iar dacă comunic ceva să ştiţi că o să vin cu hârtii şi înregistrare", citează Agerpres.

Președintele interimar al TVR a adăugat că peste o săptămână vrea să aibă o întâlnire cu presa în care să prezinte nişte cifre referitoare la Televiziunea publică şi că prioritatea sa este să se gândească "la echipa apropiată" cu care va lucra.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel