Irina Begu, eliminată de la Wimbledon de Jelena Ostapenko
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Irina Begu
Facebook Irina Begu
Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko în trei seturi, cu 3-6, 6-1, 6-1, vineri, în runda a treia a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Begu (31 ani, 43 WTA), care şi-a egalat cel mai bun rezultat al său la Wimbledon, realizat în 2015 şi 2021, s-a înclinat după o oră şi 28 de minut.

Irina a jucat bine în primul set şi s-a impus cu 6-3, dar a fost dominată clar în următoarele două manşe de letonă, semifinalistă la Wimbledon în 2018.

Begu a încheiat cu 6 aşi, dar a făcut şi 9 duble greşeli, în timp ce Ostapenko a avut un singur as şi 7 duble greşeli, dar şi procentaje mai bune la punctele făcute cu ambele servicii. Ostapenko a totalizat 28 de mingi direct câştigătoare şi a făcut 27 de erori neforţate, în timp ce Begu a avut 15 winners şi 20 de erori neprovocate.

Begu o învinsese pe Ostapenko (25 ani, 17 WTA), a 12-a favorită, în ambele partide anterioare, cu 6-3, 6-3 în 2014, în Fed Cup, şi cu 6-3, 6-3, în 2018, în primul tur la Madrid.

Irina Begu s-a ales cu un cec de 120.000 de lire sterline pentru participarea sa.

Singura reprezentantă a României pe tabloul feminin de simplu, din şapte în primul tur, a rămas Simona Halep, care va juca sâmbătă în turul al treilea contra polonezei Magdalena Frech, scrie Agerpres.

Halep, mesaj superb pentru Flipkens la finalul turului II

"Azi nu e despre meciul meu, ci despre ea. Mă bucur că am putut să joc ultimul meci pentru ea. Am vorbit în trecut despre asta, dar acum emoţia e mult mai mare. Am tremurat înaintea acestui meci, antrenorul meu poate confirma. Kirsten joacă foarte bine, e o campioană. Vreau să o felicit pentru întreaga carieră, ne va lipsi. Mult noroc în cele ce urmează!", a punctat şi Simona Halep. 

"Sunt foarte emoţionată, e meciul meu de rămas bun. Faptul că îmi pot încheia cariera la simplu împotriva unei campioane ca Simona Halep e un vis devenit realitate. Întotdeauna Wimbledon va fi un loc special pentru mine, mă bucur că am putut să îmi iau la revedere aici, pe acest teren, împotriva unei mari campioane", a declarat Flipkens la finalul partidei. 

Magdalena Frech, optimistă înainte de meciul cu Halep

”Am jucat deja de două ori, cel mai recent la Australian Open, unde meciul a fost chiar echilibrat. Poate că a treia oară va fi cu noroc și voi fi câștigătoare. Nu mă gândesc că e campioana de la Wimbledon 2019.

Sigur, mi-aș fi dorit o adversară mai ușoară să ajung în turul patru fără probleme. Știu că va fi un meci greu și mă aștept la asta”, a declarat Magdalena Frech, înaintea meciului cu Simona Halep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel