Data publicării:

Iridologia, o metodă de diagnosticare pe iris puțin cunoscută în România. Cum funcționează / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Dr. Alin Ghinea a fost invitat la emisiunea Ultrapsihologie cu Radu Leca și Ramona Dumitru, de la DC News,  unde a vorbit despre iridologie.

„Despre ce este vorba în iridologie. Oamenii știu foarte puține lucruri, în România sunt câteva informații. Am văzut că avem informații în SUA, Canada, în Franța foarte multe cabinete de iridologie, în Elveția, la Monaco sunt 6. Vreau să aflu și eu despre ce este vorba.”, a spus Radu Leca. 

„Iridologia este o metodă de diagnosticare pe iris ce interpretează semnele, marcajele, culorile, ce apar pe iris în vederea stabilirii unui diagnostic și a modului cum funcționează organismul uman. Este o metodă foarte veche, puțin cunoscută sau foarte puțin cunoscută în România, este o metodă neinvazivă. Cu o lupă și o lanternă putem analiza irisul.

Pe iris, în zona de diagnoză se pornește de la luciul ochilor, culoarea, densitatea irisului și toate au o valoarea clinică. Toate ne vorbesc despre ceea ce se întâmplă în interior, despre chestiuni medicale transgeneraționale, moștenite, ereditare și este singură metodă care face corelația dintre predispozițiile ereditare, bolile vechi și cele curente și identifică cel mai vulnerabil loc din organism și atunci orientează pacientul către ceea ce trebuie să trateze.", a spus Dr. Alin Ghinea. 

„Există o explicație, care este legătura dintre iris și corp sau partea emoțională a noastră?”, a întrebat Ramona Dumitru.

„Irisul este prelungirea creierului, prin legăturile neuronale toate organele interne și externe sunt proiectate pe iris. De asemenea sunt semne, marcaje, culori, care ne vorbesc inclusiv despre starea emoțională, despre încărcătura emoțională sau despre tiparul emoțional al unui pacient.", a spus Dr. Alin Ghinea. 

„La fiecare persoană este o altă culoare, dacă e să vorbim de starea emoțională, fiecare are o altă culoare sau există o culoare care indică o anumită stare emoțională?”, a întrebat Ramona Dumitru

„La nivel general, noi cunoaștem doar câteva culori: căprui, albastru, negru, în schimb în iridologie sunt fel de fel de variații de culori care au atât valoare clinică cât și emoțională și de asemenea, depinde foarte tare și de climat, sau adaptarea biologică a organismului la climat. Merge într-o zonă unde avem foarte mult soare, ochii se deschid, mergem într-o zonă unde avem o climă diferită, unde nu avem atât de multă lumină solară, culoarea ochilor se închide. Este o adaptare biologică a organismului la climatul respectiv, iar în contextul migrației de astăzi, este foarte important. Adaptarea biologică a organismului la climat se poate analiza, detecta, prin analiză iridologică.”, a spus Dr. Alin Ghinea. 

„Ce anume pot afla eu? Cum poate deveni iridologia o sursă de informație pentru mine ca un posibil client al tău? Ce aflu eu despre mine?”, a întrebat Radu Leca.

„Dacă ne referim la etichetele fizice, putem descoperi capacitatea imunitară, putem analiza predispozițiile ereditare, cele moștenite, și în felul acesta putem dezvolta zona de prevenție, sau cauzele subfebrilității, traumatismele obstetricale, organele mai vulnerabile. Deci, din punct de vedere fizic, iridologia analizează atât afecțiunile curente cât și cele mai vechi și identifică locurile, zonele vulnerabile, ce trebuie tratate. Orientează pacientul către cauze.”, a spus Dr. Alin Ghinea la emisiunea Ultrapsihologie de la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel