Iranul interzice femeilor să intre pe stadion. FIFA reacționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Fifa a aflat cu îngrijorare că femeile nu au fost admise la meciul disputat ieri la Mashhad și a cerut Asociației Iraniene de Fotbal mai multe informații pe această temă.

De altfel, marți, 29 martie, autoritățile iraniene au împiedicat femeile să asiste la meciul naționalei Teheranului împotriva Libanului, meci care nu a fost decisiv pentru Cupa Mondială, în condițiile în care calificarea era deja obținută de ceva vreme.

Poziția FIFA în ceea ce privește prezența femeilor la meciurile de fotbal din Iran este clară

”Au fost înregistrate progrese istorice – se arată într-o notă – așa cum este exemplificat de reperul din octombrie 2019, când mii de femei au fost admise pentru prima dată pe stadion în 40 de ani, și mai recent, când unii au fost readmiși la meciul de calificare la Cupa Mondială de la Teheran în ianuarie anul trecut. FIFA - se arată în declarație - se așteaptă ca acest lucru să continue, deoarece nu mai există întoarcere" - o atitudine, cea a celui mai înalt organ de conducere al fotbalului mondial, care apare indirect ca o negare a ipotezei excluderii Iranului de la Cupa Mondială vehiculată la aceste ore.

Sunt șanse mici ca Iranul să fie suspendat de la Campionatul Mondial din Qatar, după atitudinea avută vizavi de femei, la partida cu Libanul, anunță Mundo Deportivo.

Partida cu Liban a atras atenția întregii lumi. Iniţial, Ministerul Sporturilor din Iran a făcut disponibile 2.000 de bilete pentru femei, dar în cele din urmă acestea au fost împiedicate să asiste la meciul câştigat de Iran cu 2-0.

"Auzim veşti îngrijorătoare de la FIFA şi AFC (Confederaţia Asiatică de Fotbal)", a scris, pe Twitter, Mehrdad Seradschi, un membru al Federaţiei iraniene.În cazul în care naţionala va fi suspendată, "cei implicaţi în incidentul nefericit de la Mashhad sunt responsabili", a mai spus oficialul, potrivit Eurosport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel