Data publicării:

Iranul amenință SUA, la ONU: Dacă genocidul din Gaza continuă, războiul se va extinde

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a avertizat joi că, dacă bombardamentele Israelului împotriva militanților palestinieni din Fâșia Gaza nu încetează, atunci Statele Unite "nu vor scăpa de această conflagrație", referindu-se la extinderea conflictului în Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

"Le spun deschis liderilor americani, care în prezent gestionează genocidul din Palestina, că nu dorim extinderea războiului în regiune. Dar dacă genocidul din Gaza continuă, ei nu vor fi cruțați de această conflagrație", a declarat el în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Este important de menționat că Statele Unite clasifică Hamas ca organizație teroristă străină.

O delegație din partea Hamas, grupul palestinian militant care controlează Fâșia Gaza, se află în prezent la Moscova, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, în cadrul unei conferințe de presă săptămânale, joi, dar nu a oferit detalii suplimentare, transmite Reuters.

Agenția de știri RIA din Rusia, controlată de stat, a citat o sursă din cadrul delegației Hamas care a menționat că printre cei care vizitează Moscova se numără și un înalt membru al grupării, Abu Marzook.

Rusia are relații cu toți actorii cheie din Orientul Mijlociu - Israel, Iran, Autoritatea Palestiniană și Hamas.

Moscova a pus în repetate rânduri criza actuală pe seama eșecului diplomației SUA și a cerut încetarea focului între Israel și Hamas, precum și reluarea discuțiilor menite să găsească o soluție de pace.

Într-o notă separată, Zakharova a mai menționat că vice-ministrul de externe al Iranului, Ali Baghiri Kani, se află în prezent în vizită la Moscova și a avut discuții cu vice-ministrul de externe rus, Mikhail Galuzin. Baghiri Kani este negociatorul șef al Iranului în probleme nucleare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel