Iranul a reușit să copieze drona capturată de la americani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Drona Hezbollah, care a pătruns pe teritoriul israelian, este o copie a unui aparat american, fabricată în Iran, a declarat un reprezentant al Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran.

În decembrie 2011, deasupra Iranului a fost doborâtă drona RQ-170 Sentinel. Potrivit reprezentantului Gărzii, Hezballah a lansat mai multe astfel de drone în Israel cu scopul de a cerceta şi aduna informaţii.

Totodată, ministrul iranian al Apărării, Ahmad Vahidi, a declarat că drona, care a pătruns în Israel, nu este nici de departe cel mai performant model elaborat de inginerii iranieni.

La începutul anului, militarii iranieni au anunţat descoperirea principiilor de funcţionare a dronei americane capturate de ei RQ-170 Sentinel şi începerea copierii ei.

 Potrivit şefului detaşamentului aerospaţial al Gărzii Revoluţionare a Iranului, inginerii iranieni  au reuşit să obţină accesul la informaţiile care se păstrau în sistemele computerizate ale RQ-170 Sentinel, interesate de modul de funcționare  fiind Rusia și China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel