Iran: Femeia devenită simbol al protestelor, decizie. NU s-a relatat cazul său
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Inchisoare
Inchisoare
O femeie din Iran, care a organizat un protest în centrul Teheranului şi care a devenit un simbol al demonstraţiilor antiguvernamentale de la sfârşitul lui 2017, ar fi fost eliberată din detenţie, informează dpa.

Nici mass-media şi nici guvernul din Iran nu au relatat despre cazul său, însă informaţia a fost oferită de Reza Khandan, soţul cunoscutei avocate pentru drepturile omului Nasrin Sotoudeh, pe contul său de Twitter, notează Agerpres.

Anterior, Nasrin Sotoudeh o identificase pe femeie ca fiind Vida Movahed, în vârstă de 31 de ani. Pe reţelele de socializare au circulat intens imagini cu Vida Movahed dându-şi jos baticul în centrul Teheranului la sfârşitul lunii decembrie. Ea a fost apoi arestată de poliţie.

Simbol al nemulţumirii împotriva guvernului

Nasrin Sotoudeh, laureată a Premiului Saharov al Parlamentului European în 2012, a spus că ar apăra-o pe femeie în justiţie, dar că nu ştie unde este închisă. Deşi se pare că Vida Movahed a făcut gestul de protest cu o zi înainte de izbucnirea amplelor manifestaţii la 28 septembrie, ea a fost folosită ca simbol al nemulţumirii împotriva guvernului.

Protestele, care au durat circa 10 zile, s-au extins de la critici faţă de politicile economice ale guvernului la critici faţă de întreaga conducere politică şi religioasă.

[citeste si] 

Violenţele din timpul protestelor au făcut 25 de morţi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel