Iran, victima unui atac cibernetic: Steagul SUA pe toate computerele din Iran
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Hackerii au atacat rețele de internet în mai multe țări, inclusiv centre de date și au postat imaginea unui steag american pe ecrane, împreună cu o un avertisment: "Nu te amesteca în alegerile noastre", a declarat sâmbătă ministrul iranian al IT-ului.

"Atacul a afectat aparent 200.000 de switch-uri de router în întreaga lume,, inclusiv 3500 de switch-uri în țara noastră", a afirmat într-o declarație Ministerul Comunicării și Tehnologiei Informației.

Declarația a menționat că atacul, care a lovit furnizorii de servicii de internet și a întrerupt accesul la internet pentru abonați, a fost posibil din cauza unei vulnerabilități în routere. 

Nick Biasini, cercetător în domeniul amenințărilor cibernetice la Talos Security Intelligence and Research Group, a declarat: "Mai multe incidente din mai multe țări, inclusiv unele care vizează în mod specific infrastructura critică, au implicat folosirea incorectă a protocolului Smart Install." 

Atacul, făcut public de Guvern 

Ministrul responsabil de IT al Iranului, Mohammad Javad Azari-Jahromi, a postat o imagine a ecranului unui computer pe Twitter, cu imaginea steagului SUA și a mesajului hackerilor. El a spus că încă nu îi este clar cine a efectuat atacul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel