IRAN a ATACAT baze militare SUA. În prag de război, Teheranul anunță ”nota de plată” a operațiunii Soleimani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Două baze militare americane au fost atacate în urmă cu puțin timp de către Iran.

UPDATE: Iranul a lansat a doua rundă de atacuri împotriva unor baze militare din Irak unde staţionează trupe americane, a anunţat miercuri agenţia particulară de ştiri Tasnim, citată de Reuters. Rachetele iraniene au lovit o bază americană din apropierea aeroportului Erbil din Kurdistanul iranian, a transmis agenţia FARS. A doua rundă de atacuri a început la interval de o oră după primele lovituri, a informat Tasnim, potgrivit Agerpres.

Potrivit presei de peste ocean, Iran a lansat mai multe atacuri asupra obiectivelor americane, în urmă cu câteva minute. Atacul pare a fi un răspuns după asasinarea generalului iranian Qassad Soleimani.

Președintele Donald Trump a informat că monitorizează situația iar Casa Albă este în alertă. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi şeful Pentagonului, Mark Esper, au ajuns de urgență la Casa Albă. 

Acesta pare a fi primul răspuns al Iranului după asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, şeful Forţei Quds, unitatea de elită însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei și creierul din spatele acțiunilor milițiilor teroriste împotriva SUA. Soleimani este totodată cel care a coordonat atacul asupra Ambasadei Statelor Unite de la Bagdad.

CITEȘTE PE DEFENSE ROMANIA MAI MULTE DESPRE ATACUL IRANULUI ASUPRA UNOR OBIECTIVE MILITARE AMERICANE, CA RĂSPUNS LA ASASINAREA GENERALULUI SOLEIMANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel