Irakul închide granițele 24 de ore
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Spaţiul aerian şi frontierele Irakului vor fi închise timp de 24 de ore, începând de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, în vederea alegerilor legislative, a anunţat miercuri comisia irakiană pentru securitatea electorală, transmit Reuters, AFP şi EFE. 

Această măsură este luată de fiecare dată când au loc alegeri, pentru a evita infiltrările sau alte incidente. 

Circa 24,5 milioane de irakieni sunt chemaţi la urne sâmbătă pentru a alege 329 de deputaţi, cu un mandat de 4 ani. Partidele şiite, care domină politica irakiană din 2005 - după căderea lui Saddam Hussein -, participă la scrutin cu cinci coaliţii, în frunte cu lista condusă de actualul premier, Haider al-Abadi. 

Atentate și lovituri în apropierea alegerilor 

Pentru prima dată după invazia lansată de SUA în 2003, campania electorală din Irak nu a fost marcată de ample atentate sângeroase comise de militanţi jihadişti, ostili organizării de alegeri. Totuşi, militanţi ai Statului Islamic au ameninţat cu comiterea de atacuri în perspectiva acestor alegeri şi i-au avertizat pe arabii suniţi să nu participe la ele. 

În decembrie anul trecut, după peste trei ani de lupte, premierul al-Abadi a declarat victoria pe plan naţional asupra Statului Islamic, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel