ÎPS Teodosie, supărat la Antena 3. "Mă luaţi la anchetă? Data viitoare nu vă mai răspund"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
IPS Teodosie  Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
IPS Teodosie Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie le-a transmis jurnaliştilor Antena 3 că  nu le mai răspunde la telefon, după o serie de întrebări legate de modul în care se vor desfăşura evenimentele din ziua de Bobotează. 

"Vom face tradiţional, ca până acum. Noi sfinţeam mereu apa şi în Ajun şi în ziua Bobotezei. În Ajun, sfinţim apa şi umplem 100.000 de sticle ca să avem să împărţim în portul Tomis, în ziua de Bobotează. Vom avea iar butoaie purtate de boi şi de măgari. Sticlele din Ajun le vom împărţi din Crucea Sfântului Andrei, o formă tradiţională în care aşezăm sticlele. Apoi, carele cu boi vor merge pe trei trasee din oraş, pentru ca toţi credincioşii să mai poată lua apă din butoaie. În fiecare car, va fi un preot care va stropi cu aghiazmă şi va sfinţi oraşul. 

În ziua de Bobotează, vom sfinţi marea şi când ne vom întoarce vom arunca trei cruci. Vom închina ziua de Bobotează în felul acesta. Apoi oamenii vor primi pe rând sticlele de aghiazmă din Ajun, ca să le fie de folos pentru tot anul. Jandarmeria ne ajută!", a declarat ÎPS Teodosie la Antena 3. 

Întrebat ce părere are despre noile reglementări, care nu mai permit împărţirea aghiazmei din vasele mari, ÎPS Teodosie a replicat scurt că nu ştie de aceste noi reguli. 

"Nu ştiu de reglementări. Cum să nu împărţim? Cine are nevoie, ia din aghiazmele mari. Împărţim în oraş, nu aici (n.r. în portul Tomis)!", a spus acesta. 

Iată continuarea dialogului cu Maria Coman, jurnalist Antena 3. 

M.Coman: De ce nu împărţiţi tot din sticle şi în oraş? 

ÎPS Teodosie: Păi împărţim aici, în port, dar în oraş cine nu a putut să vină iese să primească apă. Vor merge şi jandarmii, totul va fi în regulă. Doar apa se sfinţeşte tot în butoi. Cu ce strică? Nu intră la nicio nerespectare a regulilor sanitare. Îşi ia apă din butoi cine doreşte pe traseu. 

M. Coman: Păi da, dar Patriarhia a spus că tocmai ca să nu se amestece, să nu ia toată lumea apă din acele vase. 

ÎPS Teodosie: Dvs vorbiţi cu mine sau cu altcineva? Eu v-am spus ce facem noi. 

M. Coman: Bun, dar nu vi s-ar părea util să folosiţi regulile de data asta? 

ÎPS Teodosie: Bun, dar le folosim. Mă luaţi la anchetă sau cum? Cu altă ocazie nu vă mai răspund!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel