ÎPS Teodosie nu-l cheamă pe ÎPS Calinic la judecata Sfântului Sinod, după ce a spus despre BOTEZ
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ÎPS Teodosie  Foto: Crișan Andreescu
ÎPS Teodosie Foto: Crișan Andreescu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. 

Precizarea Arhiepiscopului constănțean vine după ce ÎPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

Prin intermediul unui comunicat de presă, ÎPS Teodosie anunță că nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic. În plus, ÎPS Teodosie spune că va discuta colegial cu ÎPS Calinic la următoarea întâlnire.

”Precizăm că IPS Teodosie nu ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești. Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Așa cum se poate observa și pe materialul atașat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial”, a anunțat ÎPS Teodosie, conform Mediafax.

Discuțiile au apărut după ce ÎPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

Ce a spus ÎPS Teodosie despre botez

”Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, despre botez, după ce un copil a murit în urma botezului. 

Ce a spus ÎPS Calinic despre botez

”Oricum ar fi, tot e pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să știți. Eu m-am temut și mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine urc munții și fac alpinism” a spus ÎPS Calinic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel