ÎPS Teodosie, judecat de CNCD. Ce riscă arhiepiscopul Tomisului după declarațiile controversate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost sesizat în privința declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie. 

Amintim că arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică: „Ea a început păcatul”, a spus ierarhul.

„Femeii i s-a spus: în dureri vei naște fii. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat”, a mai spus ÎPS Teodosie.

În urma acesto declarații a fost făcută o sesizare la CNCD. Asztalos Csaba, președintele CNCD, a fost întrebat la Antena 3 ce urmează în acest caz.

„În toate cazurile legea spune că avem obligația să cităm părțile în măsura în care se depune o plângere la CNCD. Cei care au depus plângerea, respectiv partea vizată, urmează să fie citați la instituție pentru își exprima punctul de vedere și apărările. Apoi se realizează un raport asupra dosarului, urmează să fie dezbătut și va fi adoptată o decizie.

Dacă considerăm că e o faptă de discriminare sancțiunea începe de la 2.000 de lei și poate să ajungă la 100.000 de lei dacă discriminarea privește un grup sau o comunitate de persoane. Dacă disciminarea privește o persoană în mod singular, atunci limita este de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei”. 

Președintele CNCD a spus că nu poate confirma dacă plângerea s-a înregistrat deoarece evenimentul a avut loc la finalul săptămânii iar instituția pe care o conduce nu lucrează în weekend.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel