Data actualizării:
Data publicării:

ÎPS Teodosie, întrerupt de un enoriaș în timp ce spunea Moliftele Sfântului Ioan Gură de Aur / Update: Reacția Arhiepiscopiei Tomisului / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
PS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sursa Agerpres
PS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sursa Agerpres
Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost întrerupt de un enoriaș.

Update: Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

O persoană a tulburat slujba la Catedrala arhiepiscopală

Referitor la incidentul petrecut în seara zilei de sâmbătă, 24 iunie 2023, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, în care o persoană care s-a prezentat drept „nepotul părintelui Dumitru Stănei” a tulburat slujba Acatistului, oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele:

- serviciul de Contabilitate nu cunoaște cine este persoana în cauză și nici nu există vreo datorie în acest sens;

- nici IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu cunoaște persoana respectivă și nici că ar avea vreo datorie financiară față de aceasta;

- faptul că bărbatul a ales să se comporte în acest fel ne face să ne întrebăm dacă nu cumva la mijloc e vorba de probleme de altă natură.

Știrea inițială:

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost întrerupt, sâmbătă, de un credincios care i-a cerut niște bani, conform Ziua Constanța.

„De ce nu mi-ai dat banii mei? Sunt nepotul preotului Stănei Dumitru. Nesimțitule, diavole ce ești. Să nu puneți mâna pe mine”, a strigat bărbatul în timpul slujbei transmise în direct de Arhiepiscopia Tomisului.

În tot acest timp, Înaltpreasfințitul Teodosie spunea moliftele Sfântului Ioan Gură de Aur. 

„Să te certe pe tine, diavole, Domnul, Care cu slava S-a înălțat la ceruri, la Părintele Său, și a șezut de-a dreapta pe scaunul slavei. Să te certe pe tine, diavole, Domnul, care iarăși va să vină cu slavă pe norii cerului, cu sfinții Săi îngeri, ca să judece viii și morții. Să te certe pe tine, diavole, Domnul, Care ți-a gătit ție spre chinul veșnic focul cel nestins și viermele cel neadormit și întunericul cel mai adânc“, spunea Înaltpreasfințitul Teodosie în timp ce bărbatul respectiv încerca să-l întrerupă.

Incidentul poate fi urmărit de la 2:11:10.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel