Data actualizării:
Data publicării:

ÎPS Teodosie, despre bărbații care nu poartă barbă: Sunt ciuntiți. Sunt triști...

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
De ce îi consideră ÎPS Teodosie mai puțin bărbați pe cei care nu poartă barbă, care este o ”podoabă lăsată de Dumnezeu”.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, susține că bărbații care nu poartă barbă sunt ”ciuntiți”, aceasta fiind o ”podoabă lăsată de Dumnezeu”.

ÎPS Teodosie, cu numai câteva zile înainte de ”judecata” în fața Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, care va avea loc joi, 29 februarie, după mai multe solicitări privind reactivarea Mitropoliei Tomisului, are timp să răspundă, la Radio Dobrogea, întrebărilor enoriașilor care îl urmăresc.

Astfel, la întrebarea ”De ce poartă barbă slujitorii Bisericii Ortodoxe?”, ÎPS Teodosie a răspuns, senin, că ”așa este firesc”, iar apoi și-a justificat răspunsul.

”Așa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbați. Sunt și excepții, oameni spâni cărora nu le crește barba și sunt triști unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă.

Bărbații fără barbă sunt ciuntiți. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă.

Au purtat și apostolii și toți părinții Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ține de bărbăție și cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, citat de adevarul.ro.

Citește și: ÎPS Teodosie, îndemn 'la post și rugăciune intensă' pentru a se pune în lumină un 'adevăr de necontestat'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel