Data actualizării:
Data publicării:

ÎPS Teodosie, decizie după ce Patriarhia Română a anunțat că îl va judeca

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat, ieri, că îl va judeca pe Întalpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru „răzvrătire, indisciplină și presiune publică“.

După ce Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat, ieri, 9 februarie 2024, că în ședința de pe 29 februarie îl va judeca pe Înaltpreasfințitul Teodosie pentru „răzvrătire, indisciplină și presiune publică“, Arhiepiscopia Tomisului le-a cerut public unor credincioși să renunțe la manifestația pe care o aveau programată astăzi în susținerea ridicării instituției bisericești de la Constanța la rangul de Mitropolie“.

Mitingul era planificat astăzi între orele 15:00 şi 17:00, însă Înaltpreasfințitul Teodosie i-a îndemnat public „pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marșul în procesiune și înflăcărarea în rugăciune, prin renunțarea la întrunirea planificată“.

Arhiepiscopia a mai anunțat că Înaltpreasfințitul Teodosie îi așteaptă pe toți la Sfânta Liturghie pe care o va oficia, alături de mai mulți arhierei, preoți și diaconi la Biserica “Sfântul Haralambie” din Constanța, cu ocazia prăznuirii hramului începând cu orele 7:30.

CITEȘTE ȘI      -      ÎPS Teodosie, acuzat de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică. Sinodul BOR se va reuni în şedinţă la finalul lunii februarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel