Data publicării:

ÎPS Teodosie: Cine nu are voie să bea aghiasmă. ”E mai rău ca un păgân”. Vasile Bănescu, replică: În nebunia idolatrizării ignoranței inclusiv teologice...

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Vasile Bănescu a dat o replică acidă la observațiile lui ÎPS Teodosie.

”Cei care, afectați grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creștinismul, creștinopatie, primesc un nesperat și consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranței lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică și pe ambii cât mai departe de aghiasma mare și mică. Ca și cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos și al nostru, ca și cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăția sau aghiasma cu Sfânta Împărtășanie” a lămurit Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus la Radio Dobrogea, întrebat dacă este bine că fie citite acasă moliftele Sfântului Vasile: ”Doamne fereşte! Au citit unii şi au înnebunit!”. Vorbind despre apa sfințită de Bobotează, ÎPS Teodosie a spus că nu pot bea ”femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii: ”nici agheasmă mare, nici mică, nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân!”. El a mai spus că ”nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel