ÎPS Teodosie: Bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și-a exprimat opinia despre bărbații care se însoară cu femei divorțate.

Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a fost întrebat de un cetățean dacă se poate căsători cu o femeie divorțată. Acesta a precizat că bărbatul care se căsătorește cu o femeie care a divorțat din propria inițiativă comite adulter.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

De asemenea, a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastre, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi, era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel