ÎPS Pimen, înmormântare ISTORICĂ. Pandemia i-a furat dreptul - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
IPS Pimen
IPS Pimen
Înaltpreasfințitul Pimen a fost înmormântat astăzi la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Iată video-ul emoționant de la ceremonia ce va rămâne în istorie.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost înmormântat astăzi la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Slujba a fost oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi.

Chiar dacă la slujbă au participat sute de credincioşi, autorităţi locale şi judeţene, întreaga ceremonie este unică în istoria Bisericii Ortodoxe Române și asta pentru că deși ar fi avut dreptul la o înmormântare cu onoruri militare, după ce a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Mare Cruce, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că militarii nu ar fi putut păstra distanța socială impusă de pandemia de COVID-19.

"Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova", a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel