Data publicării:

IPS Mitropolit Nifon a primit pe cei 40 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei care vor participa la ITO

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cei 40 de tineri dâmbovițeni care vor participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) care are loc la Timișoara, în perioada 31 august - 3 septembrie 2023 au fost primiți, miercuri, 30 august 2023, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Nifon, la Centrul eparhial.

Tinerii participanți au fost recomandați de comitetele de tineret parohial și sunt câte opt reprezentanți ai celor cinci protoierii ale Eparhiei noastre, ei fiind însoțiți la Timișoara de Pr. Teodor Romario de la Parohia Valea Leurzii din comuna Buciumeni.

La întâlnire au luat parte: Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. Alin Ștefan, Secretar eparhial și Pr. Marian Puiescu, Consilier eparhial.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon le-a vorbit tinerilor despre importanța evenimentului la care vor participa, ca mesageri ai entuziasmului credinței și ai efervescenței spirituale din Eparhia noastră, totodată, Înaltpreasfinția Sa a evocat necesitatea aprofundării și promovărilor valorilor credinței în lumea contemporană. Înaltul Ierarh a subliniat faptul că Ortodoxia reprezintă esența identității noastre naționale și ceea ce ne conferă stabilitate, verticalitate și rezistență în fața vitregiilor istoriei

La finalul întâlnirii, domnul Ion Victor Bucuroiu, Agent șef principal de poliție din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității- Inspectoratul Județean de Poliție Județean Dâmbovița, le-a vorbit tinerilor despre prevenirea faptelor de violență, a faptelor antisociale, a traficului și a consumului de droguri, precum și a consumului de alcool.

Vezi și: Arhiepiscopia Târgoviștei - campanie de donare de sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel