ÎPS Calinic le-a INTERZIS preoților să mai ceară de la credincioși BANI pentru serviciile religioase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
IPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților  Foto: Basilica.ro
IPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților Foto: Basilica.ro
ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, le-a solicitat tuturor preoților din subordinea lui să nu mai ceară bani credincioșilor pentru serviciile religioase.

ÎPS Calinic le-ar fi trimis tuturor preoților suceveni încă de pe 14 august 2020 o circulară prin care a interzis impunerea de taxe pentru serviciile religioase, scrie Monitorul de Suceava. Înaltul prelat a precizat acest lucru într-un dialog purtat zilele acestea cu credincioșii.

„În fapt, întărea Hotărârea Sfântului Sinod nr. 12.183 din 18 decembrie 2017, hotărâre care face referire la contribuţiile benevole ale credincioşilor şi taxele din parohii.”, spune ÎPS Calinic.

Ierarhul fusese întrebat de un credincios dacă „s-a dat vreo circulară adresată tuturor preoților din eparhie privind interzicerea impunerii taxelor pentru serviciile religioase? (cât și gratuitate oferită pentru cei săraci)". Prin urmare, potrivit circularei menționate de ÎPS Calinic, enoriașii din Suceava  pot da benevol bani pentru anumite servicii religioase, dar nu pot fi impuși de preoți să plătească o taxă anume.

VEZI ȘI: ÎPS Teodosie nu-l cheamă pe ÎPS Calinic la judecata Sfântului Sinod, după ce a spus despre BOTEZ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel