IPOTEZĂ: Steroizii au alimentat tulburarea mintală a lui PUTIN. Psiholog: ”Dependentul îi pricepe pe toți drept o AMENINȚARE”. Există o singură soluție
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
IPOTEZĂ: Steroizii au alimentat tulburarea mintală a lui PUTIN. Psiholog: ”Dependentul îi pricepe pe toți drept o AMENINȚARE”. Există o singură soluție / Foto: Kremlin.ru
IPOTEZĂ: Steroizii au alimentat tulburarea mintală a lui PUTIN. Psiholog: ”Dependentul îi pricepe pe toți drept o AMENINȚARE”. Există o singură soluție / Foto: Kremlin.ru
Psihologul Radu Leca a explicat pentru DC NEWS ce este sindromul Cushing și care sunt efectele adverse ale consumul de steroizi.

Sănătatea mentală a lui Vladimir Putin a devenit motiv de îngrijorare pentru liderii lumii, după ce acesta a invadat Ucraina. Unii experți susțin că liderul de la Kremlin ar putea fi afectat de izolarea din pandemie și că asta ar fi, de fapt, explicația comportamentului său.

VEZI ȘI: Este Vladimir Putin NEBUN? Ce spun mai mulți oficiali americani și cum l-ar fi descris Macron, după ultima întâlnire

DC NEWS l-a contactat pe psihologul Radu Leca pentru a ne explica ce este sindromul Cushing, adică totalitatea simptomelor generate de producția accelerată și eliberarea unei cantități crescute de cortizol în circulația sangvină, compus cunoscut și sub denumirea de hormon de stres, dar și despre cum ne influențează acesta comportamentul și sănătatea mintală.

"Cortizolul sau hormonul stresului reprezintă principalul inamic cu care ne luptăm, până când înțelegem cum funcționăm în prezența stresului. Stresul de tip cronic în cazul sportivilor și nivelurile mărite de cortizol cresc riscul debutului depresiei și a bolilor mintale, implementând clar direcția toxică a speranței de viață mai mici.

"Pot deveni și mai agresivi"



Este adevărat că efectul de val generat de o societate înspăimântată, aflată în stare de izolare și stres crește semnificativ nivelul de cortizol în general pentru românii de toate vârstele și indiferent de educație.

În oglindă, și evident drept soluție clară, avem următoarea idee: să te simți conectat din punct de vedere social, cu familia și prietenii și aflându-te în deplină siguranță readuce încrederea în propria persoană și viată, reducând prezența cortizolului.

Există oameni care dețin un întreg istoric plin de griji legat în mare parte de managementul furiei. Sunt aceștia predispuși la comportamentul agresiv? Da! Pot deveni și mai agresivi? Evident ca da!", a explicat Radu Leca pentru DC NEWS.

Efectele consumului de steroizi: Dependentul îi percepe pe toți cei din jurul său drept o posibilă amenințare

În plus,Vladimir Putin a fost acuzat că a luat steroizi care îi fac pe consumatori mai agresivi. Fostul ministru de Externe al Marii Britanii, medicul Lord David Owen, a spus că suspectează consumul de steroizi din cauza modificărilor formei feței lui Putin, care ar putea fi cauzate de medicamentele care stimulează masa musculară (Vezi AICI știrea). În acest context, l-am întrebat pe Radu Leca și despre cum influențează consumul de steroizi comportamentul persoanei.

”Steroizii influențează negativ în mod special persoanele ce nu își poate controla bine emoțiile, făcându-le să devină instabile în plus. Îți dau steroizii o stare ridicată de iritabilitate, neliniște și nerăbdare? Da! Persoanele aflate în plin proces de consum de steroizi iau decizii ciudate, punându-se în situații delicate? Da!

Apare episodul anxios după consumul de steroizi? Foarte probabil. De ce? Fiindcă dependentul/utilizatorul îi percepe pe toți cei din jurul său drept o posibilă amenințare. Cum ar putea să facă față stresului așa o persoană, știindu-se foarte clar că testosteronul atacă sistemul nervos central anulând producția hormonului denumit serotonină?

Doar prin terapie, psihologul având o misiune foarte grea, să explice atât familiei, cât și pacientului pericolele psiho-emoționale asociate consumului de steroizi.” ne-a explicat psihologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel