Ipoteza lui Hartmann: „De ce nu sunt prezenți bogații români la Davos”. Miliardarii români pe care a uitat să-i pomenească / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
DAVOS 2023
DAVOS 2023
De ce nu sunt prezenți milionari sau miliardari români la Davos?

H.D. Hartmann a venit cu o ipoteză drept răspuns la întrebare.

„Am o ipoteză în acest sens, dar nu îmi este dovedită. Eu cred că miliardarii României sunt câțiva. Sunt foarte ascunși. Războiul româno-român și lupta anti-corupție i-au ascuns bine pe toți. Cei care au supraviețuit și au rămas neatinși s-au ascuns bine. Cunosc mulți milionari, cu adevărate cifre de afaceri, vorbesc de peste 50 - 100 milioane de euro care pleacă luni în străinătate și se întorc vineri în țară. Nu vor să aibă birouri în România tocmai pentru a nu mai fi urmăriți pe mandate de securitate de șase-șapte ani, să stea vreun procuror pe capul lor. Acești milionari și miliardari au relațiile lor binecimentate”, a spus H.D. Hartmann la DC News și DC News TV.

„Există o piață a milionarilor români care, foarte discret, foarte atent și foarte profesionist, își construiesc relațiile internaționale, fără a li se mai striga: „unde sunt banii furați?” și după șapte ani să fie achitați. Prezența lor la Davos nu era necesară atâta timp cât fac parte din diverse „comitete și comiții”, de organizare a diverselor evenimente. Ei aterizează după conferințe, stau la masa de seară”, a mai zis analistul.

Apoi, jurnalistul Val Vâlcu a spus ironic: „Dar mai sunt miliardarii români pe care ai uitat să-i pomenești... patronii de la OMV, Voestalpine, Porr Construct. Ei sunt tot miliardari români pentru că... de aici scot banii”.

VEZI ȘI: Dovada care arată că firmele austriece care activează în România nu sunt nedreptățite. Din contră: Sunt cei mai mari colaboratori din construcții - https://www.dcnews.ro/dovada-care-arata-ca-firmele-austriece-care-activeaza-in-romania-nu-sunt-nedreptatite-din-contra-sunt-cei-mai-mari-colaboratori-din-constructii_898651.html

Răspunsul integral îl găsiți la minutul 14:

VEZI ȘI: Greta Thunberg şi alţi circa 30 de activişti au înfruntat vineri temperaturi negative într-o acţiune de protest pentru justiţie climatică desfăşurată în ultima zi a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos

Greta Thunberg şi alţi circa 30 de activişti au înfruntat vineri temperaturi negative într-o acţiune de protest pentru justiţie climatică desfăşurată în ultima zi a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, informează Reuters.

Protestatarii au scandat '”Ce vrem noi? Justiţie climatică. Când o dorim? Acum, precum şi Combustibilii fosili trebuie să dispară, în timp ce Thunberg ţinea o pancartă pe care era scris mesajul Lăsaţi-l în pământ!

Thunberg, care a fost reţinută de poliţie în Germania la începutul săptămânii în timpul unei acţiuni de protest împotriva extinderii unei mine de cărbune, a ajuns la Davos unde a participat joi la o discuţie la care a fost invitat şi directorul executiv al Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE).

În timp ce directorul AIE, Fatih Birol, a cărui agenţie face recomandări de politici în domeniul energetic, a insistat că tranziţie spre net zero trebuie să includă un mix de responsabili, Thunberg şi-a menţinut poziţia fermă împotriva tuturor noilor dezvoltări din domeniul petrolului, gazelor şi cărbunelui.

În timpul demonstraţiei care a avut loc vineri la Davos, Thunberg şi ceilalţi activişti au purtat o pancartă cu un ordin de încetare a activităţii adresat directorilor companiilor de petrol şi gaze.

Industria de petrol şi gaze, care a fost acuzată de activişti de deturnarea dezbaterilor care au avut loc în staţiunea de schi elveţiană referitoare la schimbările climatice, a argumentat că şi ea trebuie să facă parte din tranziţia energetică întrucât combustibilii fosili vor continua să joace un rol major în mixul energetic pe măsură ce omenirea face trecerea spre o economie cu mai puţine emisii de dioxid de carbon.

VEZI ȘI: H.D. Hartmann: De ce a devenit Forumul Davos atât de puternic / video - https://www.dcnews.ro/h-d-hartmann-de-ce-a-devenit-forumul-davos-atat-de-puternic-video_902520.html

VEZI ȘI: H.D. Hartmann: E singurul român invitat la Davos / video - https://www.dcnews.ro/h-d-hartmann-e-singurul-roman-invitat-la-davos-video_902509.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel