Data actualizării:
Data publicării:

Ipoteză confirmată. Axa Moscova-Budapesta-Belgrad, strategia lui Putin împotriva României

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Vizita lui Vladimir Putin în Ungaria a fost precedată de o întâlnire discretă, o vizită fulger a lui Victor Orban la Belgrad. Axa Moscova-Budapesta-Belgrad se conturează ca o coaliție de interese construită de Rusia pentru izolarea și apoi anihilarea României, ca actor important în flancul sud-estic al Europei.

VEZI ȘI: Războiul din Ucraina este un război cu România, nu lângă România

 

Scenariul avertisment lansat în DCNews de Alexandru Cumpănașu, după acordul de la Minsk, este confirmat de o evenimentele politice care se succed cu rapiditate pe scena internațională.

Planul a fost accelerat, după victoria de la Minsk

”Am arătat încă din prima analiză geopolitică realizată pentru DCNews că Rusia urmărește acest obiectiv, ne-a declarat Alexandru Cumpănașu. Am estimat însă greșit orizontul de timp în care urma să desfășoare strategia. Observăm, după victoria  de la Minsk, că țarul Putin acționează mai rapid și cu o mai mare agresivitate, pe față, fără diplomație. Omul forte al rușilor a văzut că poate obține ce vrea, odată ce Germania și Franța au abandonat Estul, așa că își accelerează strategia  de divizare a Europei și de construire a blocului Eurasiatic. Moldova s-a pus singură într-o poziție de vasalitate față de Moscova, Serbia o va urma, iar Ungaria face un joc dublu, fără emoții, după ce Merkel și Hollande au abandonat Estul. Ce nu înțeleg țările occidentale este că ele vor urma, dacă se prăbușește construcția europeană”, a spus Cumpănașu.

Citește și analiza avertisment, confirmată astăzi: Strategia Rusiei împotriva României. Nu o atacă militar, o izolează politic, geopolitic și economic

 
Prima țintă este România

Rusia pregătește manevre militare comune cu Serbia, anunțate încă de anul trecut. Interesul lui Putin ar fi ca Serbia și Ungaria să acționeze concertat cu Rusia, pentru a izola România. De asemenea, să creeze tensiuni artificiale în Covasna și Harghita, ba chiar o mini-republică secesionistă în centrul României, cu ajutorul partidelor maghiare sprijinite de Budapesta. Problema era că Ungaria revizionistă are pretenții față de trei țări: România, Slovacia și Serbia. ”Vizita de succes a lui Orban la Belgrad arată că ungurii au reușit, sub patronajul Moscovei, să liniștească temerile sârbilor. Victor Orban se va mulțumi cu un proiect de autonomie limitată pentru cei 300.000 de maghiari din Serbia, fiind interesat doar de dubla cetățenie, pentru a putea lua voturi de la ei. Interesul este unul electoral, neexistând zone compacte în Serbia, ca în HarCov. Sprijinul militar, politic și economic pe care Rusia se arată dispusă să-l ofere celor două țări, acum prietene, este dirijat, de fapt, împotriva României”, a arătat Cumpănașu.

 

Citește și: Germania și Franța au trădat România și Polonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel