Iorgulescu: VAR în Liga I de la începutul play-off-ului sezonului următor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Arbitrajul video - VAR va fi implementat în Liga I începând cu play-off-ul/play-out-ul ediţiei 2021-2022, a anunţat, marţi, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

"În discuţiile cu domnul Deaconu (n.r. - vicepreşedintele CCA, Alexandru Deaconu) am anticipat că vom avea VAR la începutul play-off-ului sezonului următor. Pentru că au foarte mulţi arbitri de şcolarizat, sunt 50 sau 60 de arbitri. Aşa că e nevoie de o perioadă lungă până când aceştia vor fi pregătiţi pentru VAR", a afirmat Gino Iorgulescu.

Implementarea arbitrajului video în Liga I a reprezentat pentru mult timp un motiv de conflict între Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, cele două instituţii ajungând însă într-un final la un acord pentru ca suma de 500.000 de euro necesară pregătirii arbitrilor să fie suportată în mod egal. Termenul privind folosirea VAR în România a fost de asemenea mutat în mai multe rânduri, ultima oară fiind stabilit pentru începutul anului 2022, iar acum pentru startul play-off-ului/play-out-ului ediţiei următoare, mai exact jumătatea lunii aprilie, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel