Ionuț Stroe, despre demisia lui Ciprian Ciucu de la șefia PNL Bucureşti: "O chestiune administrativă". Cine îi va lua locul
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 01 Martie 2023, 14:11
WhatsApp
Foto: Facebook Ionuț Stroe
Foto: Facebook Ionuț Stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că demisia lui Ciprian Ciucu de la PNL Bucureşti este doar o chestiune administrativă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a vorbit despre demisia lui Ciprian Ciucu de la șefia PNL Bucureşti.

"Demisia domnului Ciucu de la conducerea organizaţiei Bucureşti este doar o chestiune administrativă, care ţine de politica internă a PNL. Această decizie a sa nu influenţează în niciun fel alianţele locale, pe sectoare, existente în momentul de faţă. Aşa cum nu influenţează obiectivele politice ale PNL Bucureşti", a declarat Stroi pentru News.ro, reafirmând că motivul demisiei lui Ciucu "stă în constrângerile de timp, precum şi în dorinţa sa de a se concentra mai mult pe administraţia locală de la Sectorul 6, ceea ce este perfect normal".

Cine îi va lua locul lui Ciucu?

În presă s-a vehiculat că succesorul lui Ciucu la conducerea filialei Bucureşti a partidului ar urma să fie Sebastian Burduja, dar Ionuț Stroe a subliniat că "decizii referitoare la persoane nu au fost luate până la acest moment".

"Preşedintele PNL va propune numirea unui interimat în următoarea şedinţă de Birou Politic Naţional de la începutul acestei luni, dar decizii referitoare la persoane nu au fost luate până la acest moment. Ne vom asigura că va fi o persoană care să cunoască administraţia Capitalei şi care să conducă cât mai bine organizaţia politică locală, astfel încât politicile PNL Bucureşti să răspundă nevoilor cetăţenilor", a mai spus Stroe.

Ionuț Stroe: Conducerea PNL nu i-a impus domnului Ciucu niciun fel de alianţă sau colaborare

Întrebat dacă demisia lui Ciucu are legătură cu eventuale solicitări din partea partidului de a face alianţă locală cu PSD, Ionuț Stroe a declarat: "Nu, în mod categoric nu s-a pus problema. Conducerea PNL nu i-a impus domnului Ciucu niciun fel de alianţă sau colaborare în plan local. La nivel naţional, PNL şi-a asumat guvernarea şi protocolul de colaborare cu PSD şi UDMR, pe care se bazează această coaliţie, având în vedere contextul internaţional dificil şi cadrul în care funcţionează şi economia României, la nivel european. Însă această situaţie este aplicabilă la nivel naţional. Fiecare organizaţie judeţeană (precum şi cea a Municipiului Bucureşti) are un cadru în care funcţionează. Vorbim despre 42 de situaţii diferite, de 42 de configuraţii distincte ale consiliilor judeţene şi a Consiliului General din Bucureşti. Conducerea locală îşi cunoaşte şi îşi stabileşte priorităţile".

Conducerea PNL ar fi fost anunțată

Ionuț Stroe exclus şi varianta în care Ciprian Ciucu ar fi adresat anumite solicitări conducerii PNL şi ar fi fost refuzat.

"Nu a fost vorba despre aşa ceva. Discuţii între liderii organizaţiilor din teritoriu şi conducerea centrală au loc frecvent. Acesta este şi mecanismul pe care funcţionează un partid. Însă aceste lucruri sunt cunoscute, atât la centru cât şi în teritoriu. Orice discuţie care are loc pe plan intern, pe această curea de transmisie cu organizaţiile, se poartă pe nişte coordonate oneste. Ciprian Ciucu a explicat motivele demisiei sale, sunt cele pe care şi PNL le cunoaşte", a mai spus  purtătorul de cuvânt al PNL.

El a spus că Ciprian Ciucu a avut o discuţie cu conducerea partidului înainte de a-şi anunţa demisia în mod public.

"A avut loc o discuţie în care şi-a prezentat punctul de vedere, iar noi am înţeles. Este absolut firesc ca liderul organizaţiei politice a Capitalei să anunţe conducerea centrală înainte de a lua o astfel de decizie", a mai afirmat Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?