Ionuţ Stroe a anunțat cum va vota PNL în cazul lui Oltean şi Teodorescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PNL va vota la vedere în favoarea încuviinţării arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe.

"Votul nostru va fi la vedere, chiar cu părere de rău, dar pentru încuviinţarea solicitărilor justiţiei ca de fiecare dată. (...) Orice eveniment de genul acesta afectează imaginea unui partid politic în condiţiile în care membri săi sunt solicitaţi să ofere explicaţii sau sunt reţinuţi la Parchet", a spus Stroe.

Stroe a precizat că Oltean a demisionat joi din funcţiile deţinute în partid şi a subliniat că, potrivit statutului, odată cu arestarea membri PNL sunt suspendaţi automat din această calitate.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmăriţi penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru. În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, şefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), pentru abuz în serviciu, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, şi a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel