Ionuț Moșteanu (USR PLUS): Programul de investiții Anghel Saligny nu este o urgență
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 26 aug 2021, 10:39
WhatsApp
Ionuț Moșteanu (USR PLUS): Programul de investiții Anghel Saligny nu este o urgență  /  Sursă foto: Facebook Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu (USR PLUS): Programul de investiții Anghel Saligny nu este o urgență / Sursă foto: Facebook Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu, deputat USR PLUS, și-a exprimat părerea față de Programul de investiții Anghel Saligny și a spus că nu va accepta o negociere privind desființarea SIIJ contra PNDL3.

Reprezentantul USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că programul de investiții Anghel Saligny nu este o urgență. Moșteanu a mai spus că urgențe reprezintă desființarea SIIJ și pensiile speciale.

Declarațiile au fost făcute la RFI, iar Ionuț Moșteanu a spus că prioritizarea subiectelor în coaliție este făcută într-un mod straniu oferind exemple de la Ministerul Muncii și din justiție.

„Nu aș spune că e un blocaj, este doar o prioritizare stranie de multe ori și mă refer acum la acest program nou de investiții, care a apărut ca o mare urgență pentru coaliție, deși eu nu văd altă urgență decât bineînțeles Congresul PNL. Știu că s-a promis acest program și înțeleg că trebuie demarat pe repede înainte. Or nu este o urgență în nici un caz acest program. Sunt lucruri simple, care s-ar rezolva cu un vot în Parlament, cum este desființarea SIIJ, care iată, suntem deja aproape în septembrie și așteptăm să vedem voință comună pentru realizarea programului de guvernare și pentru a prioritiza cumva corect ce ne-am propus acolo în programul de guvernare. Vorbim și de pensiile speciale, unde văd că grupul de lucru condus de ministrul Muncii nu prea face pași”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Deputatul USR PLUS a mai spus că nu va accepta o negociere SIIJ contra PNDL3

„E util să reducem decalajele între anumite zone ale țării și e corect ca în secolul 21 fiecare român să aibă acces la apă curentă, la canalizare și la un drum decent către casă. Însă ce vrem noi să nu se întâmple, vrem să nu repetăm greșelile trecutului, pentru că am văzut două programe de investiții, PNDL 1 și PNLD 2, care nu au produs efecte reale în viața oamenilor, au fost foarte mulți bani aruncați pe fereastră, bani care au ajuns în buzunarele baronilor sau ale firmelor de casă ale partidelor (...). Nu este ca și cum dacă ne zic partenerii ”OK, votăm desființarea SIIJ”, noi închidem ochii la acest program de investiții, nu, nu o să facem asta niciodată”, a precizat Moșteanu, potrivit Mediafax.

USR PLUS, acuzat de șantaj de Cîțu și UDMR. Barna: Varianta în care noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste

Ședința de marți, anunțată ca un succes de liderul PNL, Ludovic Orban, ar fi adus, de fapt, un blocaj în coaliția de guvernare și asta în contextul invocatului ”șantaj”. 

În fapt, premierul Florin Cîțu, dar și UDMR, ar fi acuzat USR PLUS de șantaj politic. Dan Barna le-ar fi spus partenerilor de coaliție că ”varianta în care voi treceți prin Guvern tot ce vreți voi și noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste”, scrie g4media.ro. 

Mai mult, Dan Barna s-a poziționat în negocieri într-o poziție de putere, cerând ca proiectele USR PLUS să fie discutate cu prioritate, arată sursa citată. 

Printre proiectele pe care cei de la USR PLUS le-ar vrea aduse în față s-ar număra desființarea Secției Speciale (SIIJ), amendamentele la programul Anghel Saligny, proiectul zero taxe și un program multianual de finanțare a infrastructurii (autostrăzi, căi ferate).

În scandalul din coaliție, UDMR l-ar fi acuzat pe Dan Barna că, prin solicitările sale, șantajează politic: ”Nu se poate negocia bani contra justiție”, ar fi spus liderii UDMR, mai arată g4media, care transmite aceste informații pe surse. Florin Cîțu ar fi fost de acord cu liderul UDMR, în acuzația pe care a făcut-o. În urma discuțiilor pe programul de investiții Anghel Saligny (văzut ca PNDL 3) și modificărilor pe care le-a adus USR PLUS pe agenda coaliției, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi de astăzi (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?