Data actualizării:
Data publicării:

Ionuţ Doldurea ar fi fost la Crevedia în seara exploziei staţiei GPL. Declaraţiile avocatului după ce patronul staţiei GPL a fost reţinut. "Misiunea mea abia începe"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură B1TV
Captură B1TV
Avocatul lui Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL care a explodat la Crevedia, a făcut mai multe declaraţii după ce clientul său a fost reţinut. 

Printre altele, avocatul Florin Cojocaru a spus că Ionuţ Doldurea a mers la Crevedia în seara exploziei staţiei GPL. 

"Nu este un mandat motivat, dar se poate proceda şi aşa. Ce vreau să spun este că le era foarte facil. Pe toate le avem în grijă. Strategia de apărare poate fi diferită de la un minut la altul. Am învăţat ce importantă e presa, mai ales în situaţii din astea. Ca să ştiţi, în condiţiile în care statul întreg a fost mobilizat cu toate forţele şi toate resursele timp de 10 zile, fără ca noi să ştim nici cel mai mic detaliu din dosar, cum puteam eu, ca avocat, să aleg să dăm astăzi vreo declaraţie? Mai ales când eu caut buna credinţă? Până nu mă dumiresc ce Dumnezeu se întâmplă în tot dosarul şi aceste proceduri...

CITEŞTE ŞI Patronii staţiei GPL Crevedia, aduşi la Parchetul General pentru audieri/ UPDATE: Au fost reținuți

După mine, dânşii sunt suspecţi. Din ce am citit în comunicatul transmis de acest Parchet către media şi toată lumea, mai puţin către mine, ar fi inculpaţi. Habar nu am ce se întâmplă mâine la Parchet.

Această chestiune cu justiţia, pe care o regret, prezentată în acest fel, în care eu ajung să aflu din presă... Am un mare respect pentru toate organele de urmărire penală, dar să fim puşi într-o asemenea situaţie... Vă daţi seama ce minimalizată e justiţia.

Am să vă spun că clientul meu a fost chiar în seara incendiului la faţa locului. Noi am încercat în zilele astea să fim în legătură cu toată lumea, inclusiv cu autorităţile. În seara aceea era acolo, eu aşa ştiu", a declarat Florin Cojocaru, avocatul Flagas.

"Aici nu am dat declaraţii astăzi, pentru că trebuie să avem şi noi informaţii din dosar. (...) Nu ştiu cine e vinovat, va fi o anchetă de amploare. Despre firmă v-aş spune că este pe segmentul de retail de combustibil cea mai mare firmă cu acţionariat românesc. Misiunea mea de abia începe", a mai arătat avocatul.  

Florin Cojocaru spune că procurorii nu i-au dat informaţii din dosar până azi 

"Ca să înţelegeţi motivul pentru care eu m-am oprit aici să avem acest dialog este pentru că am crezut şi cred că avem parte de o justiţie obiectivă acum, adică şi de un tratament firesc, absolut normal, rezonabil, dar ca eu, avocat din biroul de anchetă, să iau la cunoştinţă informaţii din comunicate de presă... Grija a fost să se transmită întâi către media, apoi mi s-a adus mie la cunoştinţă o situaţie total diferită faţă de ce vi s-a transmis dvs. Din punct de vedere juridic, una e să fii suspect, alta e să fii inculpat. Procurorii şi organele de procedură trebuie să respecte nişte protocoale. Nu ştiu ce va fi mâine, o să vin, mi se spune şi mie una...

Câtă vreme un stat întreg a fost concentrat 11 zile să muncească acest dosar iar eu nu ştiu nimic din el... E rezonabil? Să văd şi eu din el. Nici măcar astăzi. Dacă ni se dădea un telefon la orice oră, ne ridicam şi veneam. S-a făcut o corespondenţă, s-a solicitat prin corespondenţă înscrisuri şi situaţii de la societate. Atât. 

Eu m-am convins acum că am venit pentru un scenariu dinainte stabilit. Noi nu am dat declaraţii, ni s-a adus la cunoştinţă ce v-am spus. Eu am un mare respect pentru organele judiciare. Muncesc foarte mult. Erau epuizaţi acum, într-adevăr. Dar putem face toate procedurile astea cu un minim de respect, o minimă decenţă. Noi nu am avut nicio calitate, nu am putut participa la absolut nimic. Toate audierile făcute se făceau fără a fi noi în măsură să ne exercităm vreun drept", a continuat acesta. 

De ce nu au făcut declaraţii Doldurea şi Stângă. Avocat: "La îndrumarea mea..."

Întrebat dacă clienţii săi au refuzat să răspundă la întrebări, avocatul Flagas a spus că "Este un drept care nu îţi aduce deservicii dacă îl exerciţi. Dacă nu dai declaraţii, nu ai nimic de suferit. Evident că la îndrumarea mea, ca opoziţie rezonabilă a apărării, nu au dat declaraţii. La îndrumarea mea". Ulterior, întrebat dacă Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă vor vorbi în faţa judecătorului, avocatul a spus că "cel mai probabil, mâine vom ajunge la judecător. Acum nu prea mai am îndoieli. Intuiesc nişte altfel de scenarii. Vom ajunge la judecător, asta este aşteptarea. Dar mâine dimineaţă, când vom ajunge, credeţi că voi fi parcurs dosarul? Voi primi un referat, dar nu e vorba de asta, ci de un dosar întreg, care presupun că e un pic voluminos. Am şi eu nevoie de un pic de timp ca să pot să am o replică la asemenea resurse angajate de stat". 

Acesta a mai spus şi că nu ştie în ce arest au fost duşi Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel