Data publicării:

Ionuț Doldurea a dezvăluit ce se întâmpla în stația GPL de la Crevedia

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea

Ionuț Doldurea a povestit procurorilor ce se întâmpla în stația GPL de la Crevedia.

Apar noi detalii din dosarul exploziilor de la Crevedia. Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL unde a avut loc tragedia, a recunoscut în fața procurorilor că știa faptul că în stația GPL pe care o deținea se făceau transvazări ocazionale.

VEZI ȘI: Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest. Decizia este definitivă

Cu toate acestea, Ionuț Doldurea ar fi declarat că nu își explică motivul exploziei și crede că aceasta s-ar fi produs în urma unor defecțiuni tehnice sau din cauza unor erori umane. Mai mult decât atât, acesta ar fi recunoscut că, uneori, șoferii se odihneau în incinta stației GPL.

Ionuț Doldurea, audiat mai mult de două ore

Este pentru prima dată, de la momentul exploziei devastatoare, când Ionuț Doldurea vorbește în fața procurorilor. Patronul stației GPL de la Crevedia a fost audiat mai mult de două ore în această dimineață. Tot astăzi este audiat și asociatul său, Cosmin Stângă.

Exploziile de la Crevedia reprezintă o serie de trei explozii care au avut loc la o stație GPL, în Crevedia, județul Dâmbovița, în seara de 26 august 2023. În urma incidentului, zeci de persoane au fost rănite și 5 oameni și-au pierdut viața. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, stația de GPL nu funcționa legal și nu avea autorizații ISCIR sau CNICIR.

VEZI ȘI: Era obligată stația GPL din Crevedia să aibă asigurare? Răspunsul ASF. Acoperă sau nu RCA-ul cisternelor vreo pagubă

Cine este, de fapt, Ionuț Doldurea

Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Depozitul GPL din Crevedia, deținut de firma SC Flagas SRL, companie ce a înregistrat o cifră de afaceri uriașă, cel puțin în ultimii ani, de la 1,2 milioane la 593 de milioane de lei și un profit net de 32 de milioane de lei înregistrat anul trecut, în 2022. Totodată, firma deținută de Ionuț Doldurea ar fi încheiat mai multe contracte cu primăria din Crevedia, în perioada 2021 – 2022, pentru vânzarea de GPL, scrie Cancan.ro.

Fiul primarului PSD din Caracal a devenit acționar majoritar și administrator al firmei SC Flagas SRL după ce, în urmă cu 5 ani, Ion Doldurea a ieșit din această afacere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel